Jordi Teatrer: «Sempre he volgut que les obres tinguen un missatge clar»

jordi teatrer

Jordi Teatrer: «Sempre he volgut que les obres tinguen un missatge clar»

Jordi Grau, també conegut com Jordi Teatrer, reiniciarà els seus espectacles teatrals este dissabte 20 de juny, a les 20:30 h, al CEIP Valldigna amb l’obra «La Ventafocs i les perdius escabetxades» després del confinament provocat per la crisi sanitària de la COVID-19. Reconeix que afronta la tornada als escenaris «amb molta il·lusió i ganes de poder tornar a treballar». Tot i això, no han sigut uns mesos fàcils, ja que «la suspensió d’espectacles em va suposar una crisi econòmica gran com li ha passat a molta gent». Però, davant les adversitats, Jordi ha intentat «aprofitar el temps i no quedar-nos esperant».

Per a ell, el teatre «és vida perquè totes i tots cada dia fem teatre» i recalca que «jo he tingut la sort de poder convertir això en la meua feina i poder gaudir d’allò que faig».

Jordi porta deu anys dedicant-se al teatre, tot i que ja feia algunes actuacions a la seua falla a Tavernes de la Valldigna. Recorda que durant un assaig, va arribar un company i els va donar uns fulls d’inscripció per a l’escola de teatre Serrano. «Em vaig inscriure i vaig tindre la sort de ser seleccionat durant el càsting i, així, vaig poder formar part de l’escola acompanyat del gran mestre Ximo Vidal».

A ell li encanta fer comèdia, tot i que «sempre he volgut que les obres tinguen un missatge clar». «La Ventafocs i les perdius escabetxades» és un gran exemple. «Esta obra es basa en un conte clàssic, però vull demostrar que el món en què vivim està ple de xiquetes que es creuen princeses i són captades per «prínceps» sense cervells». Per això, a través de l’humor, Jordi pretén que la gent se n’adone que «tots coneguem a alguna Ventafocs que necessita ajuda, ser escoltada i comprovar que té amics i família» i, així, «fer-los reflexionar».

Esta obra va nàixer a finals de febrer i es va poder representar en tres localitats abans de declarar-se l’estat d’alarma. «La reacció de la gent, independentment de la seua edat, ha sigut espectacular», recalca.

Tot i el temps que Jordi porta dedicant-se al teatre, reconeix que abans d’actuar continua sentint nervis. Per a ell, «són imprescindibles, perquè el dia que no els senta, voldrà dir que he perdut la il·lusió». Però estos disminueixen quan «passen uns minuts i veus la reacció de la gent». A més, Jordi també sent por a quedar-se en blanc, però assenyala que l’experiència comporta que sàpigues reaccionar per reprendre el fil de la conversa sense que el públic se n’adone.

A l’hora de preparar-se un personatge, intenta buscar referents. «A les nostres vides tenim referents de gent que hem conegut i intente relacionar-los per poder clavar-me dins la pell de la persona a la que interprete», assenyala.

Malgrat el treball que suposa preparar un espectacle d’estes característiques, Jordi denuncia que «el teatre no està prou valorat, ja que la societat no veu tota la gent que hi ha darrere d’una actuació». «El teatre és cultura i una eina molt bona per treballar amb la societat», recalca. Reconeix que «el teatre sols es valorarà quan aconseguim que s’introduïsca a les escoles». Per això, anima a tota la gent a acudir a l’espectacle este dissabte i comprovar la força del teatre.