foto banc terres 

QUÈ ÉS UN BANC DE TERRES?

Un banc de terres consisteix en un registre administratiu format pels terrenys de propietaris interessats a arrendar-los o cedir-los, que s'ofereixen a les persones interessades a cultivar les terres.

 

Inscripció: per a inscriure's, els propietaris de les parcel·les han d'inscriure els terrenys.

 Consulta: els interessats a cultivar poden consultar les parcel·les enregistrades.

 Acord lliure: el tracte es tanca per mitjà d'un acord lliure entre les parts.

 

  

Aspectes ambientals, econòmics i socials
Gràcies a aquesta iniciativa, s'obtenen uns grans avantatges mediambientals, econòmics i socials. El banc de terres significa un recurs contra l'abandó de les terres i disminueix el risc d'incendi, ja que els terrenys cultivats actuen com a tallafocs naturals. Les terres cultivades milloren la qualitat del paisatge i redueixen el risc de degradació ambiental. Permet desenrotllar activitats econòmiques associades a l'agricultura. Afavoreix la creació d'oportunitats d'ocupació i treball.

 

Participació de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna

L'Ajuntament de Simat de Valldigna participa activament d'esta iniciativa i ajuda a posar en contacte oferents i demandants. L'Ajuntament, per tant, gestiona el registre administratiu del Banc de Terres. Facilita el contacte entre propietaris de terrenys i persones interessades a cultivar les terres. Informa els interessats sobre les parcel·les que es troben disponibles.

 

Actuacions de la Diputació de València

La Diputació de València ajuda els ajuntaments en la creació i desenrotllament dels Bancs de Terres, proporciona recursos materials als ajuntaments per a la difusió dels Bancs de Terres i presta assistència als ciutadans per mitjà d'un punt d'informació provincial al telèfon 963882525 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Si estàs interessat a inscriure les teues terres al Banc de terres o inscriure't com a interessat a conrear parcel·les agrícoles a Simat de la Valldigna, pots emplenar la sol·licitud corresponent i enviar-la al correu indicat o portar-la a l’ajuntament presencialment. 

Per visualitzar la ubicació de la parcel·la al terme municipal es pot acudir al visor cartogràfic de la GVA: https://visor.gva.es/

 

pdfBases_reguladores_del_Banc_de_Terres.pdf

pdfSollicitud_arrendador.pdf

pdfSollicitud_arrendatari.pdf