• Inici
  • Actualitat
  • El Monestir de la Valldigna acull la «8a Mostra CONTesCOLTES»

El Monestir de la Valldigna acull la «8a Mostra CONTesCOLTES»

20151016070312 crop

16 octubre 2015

pdfIntervenció de l'Alcalde de Simat en la inauguració de la VIII Mostra CONTesCOLTES 2015

Hui se celebra al Monestir de Simat de la Valldigna, la 8ª edició de la Mostra Professional CONTesCOLTES, la qual es presenta com un aparador d’experiències d’animació lectora per a professionals de l’àmbit cultural i estudiantil del País Valencià. Els actes programats es desenvoluparan al llarg de la jornada i hi intervindran les narradores Almudena Francés i Tània Muñoz; l’actriu Cecília Silva, alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari Eduardo Primo, de Carlet, i The Big Van Theory, un grup de científics investigadors i monologuistes. També hi ha una mesa redona, moderada pel poegrafista Josep Enric Grau, en què participen els escriptors Josep Antoni Fluixà i Gemma Lluch, la directora de la Biblioteca per a Joves CUBIT, de l’Ajuntament de Saragossa, Maria Cruz Acín; i alumnes de l’IES Veles e Vents, de Gandia.

La mostra està adreçada especialment als joves. “Les programacions culturals de la majoria dels municipis no solen apostar decididament per programes de promoció lectora, i menys encara per a un públic jove”, indica Víctor Mansanet, alcalde de Simat i autor de llibres de diferents gèneres literaris. Existeixen en el circuit valencià activitats específiques dedicades a aquest sector de la societat? Quines lectures interessen als joves? Què es pot fer des de les biblioteques per a estimular-los a la lectura? Les activitats d’animació, la mesa redona i l’exposició “Passeig de la Lectura 2015”, realitzada per alumnes de Batxillerat d’Arts de l’Institut núm. 1, de Requena, per a la XXXI Fira del Llibre, en commemoració del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús, intenten oferir respostes a aquests interrogants i fomentar la lectura.

Llegir per a aprendre

Mansanet declara que la Mostra CONTesCOLTES “no només representa una finestra oberta a la imaginació, sinó que invita a molts joves a llegir per a aprendre, a llegir per a gaudir”. En aquest sentit, l’alcalde de Simat pensa que “l’autènticament important de la narració, ja siga oral o escrita, és el espectador o el lector”, ja que ells “donen el vertader sentit a la història que es conta, de viva veu o en un llibre".

La mostra d’enguany ha estat inaugurada per l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, i pel president de la Mancomunitat de la Valldigna, Vicent Ribera, i està organitzada pels ajuntaments de Barx, Montserrat, Rafelcofer, Requena, Tavernes i Simat de la Valldigna, i compta amb la col·laboració de la Diputació de València, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; la Fundació Jaume II el Just, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la Mancomunitat de Municipis de la Safor i la Mancomunitat de la Valldigna.