Anna Mogort: “El Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic era un objectiu que volia aconseguir”

anna mogort

Anna Mogort: “El Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic era un objectiu que volia aconseguir”

El passat 4 de juny, la directora del CEIP Valldigna, Maria José Plancha; la regidora d’Educació de Simat de la Valldigna, Lucía Bataller, i la presidenta de l’AMPA, Carmen Moreno, van entregar el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic 2019-2020, expedit per la Conselleria d’Educació, a l’antiga alumna i veïna del municipi, Anna Mogort Sancho.

Anna reconeix que es va sentir “molt emocionada, ja que feia molt de temps que no l’entregaven al municipi i, a més, era un objectiu que volia aconseguir”. Recorda que estava a la platja amb els seus pares i la seua germana quan la directora li va telefonar. “Ma mare es va alegrar molt i va començar a botar i mon pare estava molt emocionat i, de seguida, li ho van comunicar a la resta de la família”, explica.

Esta veïna no es va poder acomiadar dels seus companys de l’escola degut a la pandèmia ocasionada per la COVID-19, tot i que acudiren al centre per fotografiar-se amb la resta d’alumnat i professorat.

Enguany ha cursat primer de la ESO a l’IES La Valldigna, a Tavernes de la Valldigna, i reconeix que “hi ha un gran canvi i cal esforçar-se més per traure bones notes”. Tot i això, ha tingut la sort de compartir curs amb molts companys i companyes del seu municipi.

A Anna li encanten les matemàtiques i l’educació física i, per això, voldria ser professora de matemàtiques d’ESO. “Crec que seria bona, intentaria no ser molt estricta però tampoc deixaria que feren el que volgueren”, assenyala. Per aconseguir-ho, esta alumna dedica unes dos hores diàries a l’estudi, tot i que incrementen si té examen. Reconeix que quan té alguna prova se sent nerviosa perquè “estic jugant-me la meua carrera i sols tinc una oportunitat”. Per això, quan trau una mala nota, sent “ràbia perquè m’he esforçat i li he dedicat molt de temps però no he obtingut un bon resultat”.

Durant el seu temps lliure. Anna juga a bàsquet des del 2017 i, este any, també ha estat nominada a un premi per ser una de les millors esportistes del seu equip. En cap de setmana, intenta organitzar-se si té partit, tot i que també troba temps lliure per a estar amb la seua família i amistats.

A més, toca el clarinet a la “bandeta” del seu poble. Cal destacar que la seua família està plena de músics, ja que sa mare toca a una batucada, son pare és percussionista i la seua germana toca la flauta. “Sempre m’ha agradat la música i no m’importava quin instrument tocar, però com necessitaven un clarinetista, em vaig oferir”, destaca.

Anna reconeix que ha sigut un any difícil i ple d’esforç i treball, sobretot durant el confinament. “Els primers dies pensava que no seria molt de temps però es va fer molt pesat”, destaca. Tot i això, va descobrir algunes aficions amb els seus pares i la seua germana. “Pintava amb la meua germana, feia les manualitats de l’Ajuntament, preparàvem bunyols, jugàvem i parlava amb les amigues a través de les xarxes socials”, explica.

No obstant, reconeix que tot eixe esforç s’ha vist recompensat i, tal vegada, “siga un exemple per als més menuts, ja que ells sempre volen imitar als majors”.