Els xiquets de Simat esperen una nova data per a la comunió

delia

Els xiquets de Simat esperen una nova data per a la comunió

L'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària a causa del COVID-19 ha paralitzat el municipi de Simat de la Valldigna, de la mateixa manera que la resta de poblacions, i moltes de les activitats i esdeveniments que anaven a realitzar-se, com és el cas de les comunions.

En este municipi anava a celebrar-se el pròxim 7 de juny la comunió de catorze xiquets i xiquetes del municipi a l'església Sant Miquel Arcàngel. Però, la propagació del coronavirus ha comportat que s'aplace la celebració.

Moltes de les mares reconeixen que, en cap moment, van pensar que la situació afectaria a este esdeveniment tan important per als seus fills. “Teníem prou clar que no ens afectaria el coronavirus, però vam vore que la situació no millorava”, explica Esther Serra, mare de Yago i Hugo.

Cristina Chorro, mare de Delia, tampoc creia que “esta situació s'allargaria tant, però ens hem adonat que és un tema molt seriós”. Reconeix que “al principi, la xiqueta estava molt despagada”. Delia, com molts dels xiquets, anava a fer-se el reportatge fotogràfic durant el mes d'abril, però “encara no sabem quan es farà, tot i que hi ha pobles que ja tenen una data marcada”.

Els pares dels catorze xiquets tenen un grup de WhatsApp amb el retor de la parròquia, qui va ser l'encarregat de donar-los la notícia. No obstant, Xaro García explica que “quan es va decretar l'estat d'alarma, ja vam imaginar que la comunió també se suspendria” i assenyala que “encara és massa prompte per parlar d'una data”.

Els més menuts han reaccionat de la millor manera possible des del primer moment, ja que “ells saben que van a prendre-la, no els importa esperar un temps i, per això, tenen el mateix comboi”, explica Esther. A més, esta veïna del municipi també explica que no han tingut cap problema per part del restaurant on anaven a celebrar el dinar. “Estem pendents de la data perquè no sabem si coincidirà amb altres esdeveniments i huit famílies celebràvem la comunió en el mateix lloc”.

Cristina Chorro assenyala que “anirem bojos quan ens marquen la data, ja que abans teníem molt de temps per preparar-ho i ara anirem a cegues”, però “des dels locals no ens han posat cap impediment, ja que és un dia important per a la xiqueta”. Xaro García també reconeix que serà difícil compaginar les dates perquè “mai ens hem vist en una situació així”. No obstant, “el que menys ens preocupa ara és la comunió, ja que estem vivint una situació molt difícil que ens afecta a tots i hem d'intentar frenar-ho”.

“També teníem la roba comprada i, si ho fem més endavant, tal vegada no servisca”, explica Cristina. Però “són coses sense importància, ara sols esperem que la gent es recupere prompte, ja que la resta va i torna”.

Estos pares saben que, quan arribe el dia, s'hauran de prendre mesures per evitar aglomeracions. “En el poble tota la gent va a les comunions, ix al carrer a vore els xiquets i supose que hauran de controlar-ho”, afirma Cristina. Ella creu que, tal vegada, les comunions es realitzen en diferents dates perquè no es concentre tanta gent, però “això comportarà que no estiguen tots els amics junts”.

La seua filla, Delia, també ha complit anys estos dies de confinament i no ha pogut celebrar-ho amb els seus amics i familiars, per això reconeix que “desitge que arribe prompte el dia” perquè té moltes ganes de fer-se el reportatge i estar amb els seus.

Durant el mes de maig, Simat també anava a acollir les confirmacions de vint veïns i veïnes del municipi. La filla d'Ángeles Calatayud era una d'elles. “Els xiquets ho han acceptat, però este any també tenien la graduació de 4t d'ESO i el viatge de final de curs i se'ls ha caigut el món damunt amb 15 anys”, reconeix.

Malgrat la situació, Esther Serra, com la resta de mares, reconeix que “estos esdeveniments ara no tenen importància, ja que ho podrem celebrar més endavant i, per això, ara hem de pensar i ajudar a tota la gent que està passant-ho mal”.

gala