25N

#TallaAmbLaToxicitat – Aparta el masclisme de la teua vida. 

25N

Campanya 25N. Federació Valenciana de Municipis i Provincies

Amb motiu del dia 25 de novembre, des de l'Institut Valencià de les Dones llancem la campanya “#TallaAmbLaToxicitat – Aparta el masclisme de la teua vida”.

L'objecte de la campanya institucional d'enguany és acostar-nos a la gent jove, especialment als xics joves, oferint-los eines perquè puguen afrontar conductes masclistes que es produïsquen entre persones del seu entorn (col·legues, amics…).

El masclisme subtil, les conductes o comentaris abusius cap a les dones, el compartir vídeos de contingut sexual on s'erotitza la dominació cap a les dones, els tocaments indesitjats, són conductes que formen part de la cultura masclista, d'aqueix caldo de cultiu que, en diferents graus, reprodueix violència de gènere o terror sexual.

Sabem que en moltes ocasions la societat mateixa no s'atreveix a enfrontar-se a aquestes situacions, bé per por, o bé perquè no té les eines necessàries per a fer-ho. És així com la complicitat o el silenci legitima a aquells que reprodueixen conductes masclistes.

És per això, que hem volgut evidenciar en aquesta campanya, a través de diverses escenes, situacions que qualsevol podria arribar a presenciar, i on si es produeix generen una reacció o contestació, on la finalitat és “apartar el masclisme”. A més, per a facilitar aquestes contestacions, hem creat una sèrie de stickers que es poden compartir pels grups de whatsapps, i així evidenciar un desacord amb aquests comentaris o actituds masclistes.

La descàrrega dels cartells i dels stickers la podreu fer a través de la pàgina web https://25nchatdetox.es/

Directora General de l'Institut Valencià de les Dones;  Maria Such i Palomares