• Inici
  • Actualitat
  • “HARDCORE”, FILM PROTAGONITZAT PER RAFA BOTELLA, GUANYA EL PREMI BERLANGA AL MILLOR DOCUMENTAL

“HARDCORE”, FILM PROTAGONITZAT PER RAFA BOTELLA, GUANYA EL PREMI BERLANGA AL MILLOR DOCUMENTAL

“HARDCORE”, FILM PROTAGONITZAT PER RAFA BOTELLA, GUANYA EL PREMI BERLANGA AL MILLOR DOCUMENTAL

314707100 219034210459316 3646380182352419696 n

El documental “Hardcore”, dirigit per Adán Aliaga i protagonitzat pel nostre veí, Rafa Botella, va aconseguir anit la màxima distinció, en la seua especialitat, dels Premis Berlanga, que atorga l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. L’acte de lliurament del premi es va celebrar en l’Auditori de Castelló.

Víctor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna, ha expressat la seua «alegria i satisfacció per esta merescuda distinció». «Em sent orgullós de Rafa i felicite la gran labor del director, Adán Aliaga, i de la productora, Jaibo Films, pel seu excel·lent treball i per la seua valenta i agosarada aposta».

Per a Mansanet, “Hardcore” «és un retrat del valor, el coratge d’una persona que vol viure amb dignitat i que malgrat el dolor i la seua reduïda mobilitat, no es rendeix».

El film, rodat a Simat durant l’estiu de 2021, s’endinsa en la vida de Rafa Botella, jove de 36 anys, 17 dels quals ha viscut al llit i sobre una cadira de rodes a causa d’un accident de trànsit que el va deixar tetraplègic. A l’estrena, ara fa un any, en el Teatre Rialto de València, va acudir Víctor Mansanet, a qui el director del film, Adán Aliaga, i la cap de producció, Bea Martínez, van agrair la seua ajuda i col·laboració.

La pel·lícula fuig dels clixés i centra l’acció en la faceta humana i lúdica del personatge: la seua relació amb sa mare, María Luisa Martí; amb les seues amistats i amb la seua afició, la música, especialment l’«hardcore», d’ací el títol de la pel·lícula.

“Hardcore” formà part dels curtmetratges presentats per l’Institut Valencià de la Cultura de la Generalitat Valenciana en el prestigiós Festival Internacional de Curtmetratges de Clermont-Ferrand (França). Ha estat també guanyador recentment del Premi Ullastre en el Menorca Doc Fest, va obtindre una Menció Especial per part del jurat en el Krakow Film Festival de Polònia i ha participat en el Festival Internacional de Cine d’Osca. El seu director, Adán Aliaga, ha esta nominat diverses vegades als Premis Goya, de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.