LA DIADA DE LA VALLDIGNA RECOBRA EL SEU ESPLENDOR

NP Valldigna 22 3

Diversos actes culturals, lúdics i esportius marquen la primera edició després de la pandèmia

Després d’haver estat ajornada per les pluges i els dos anys de parèntesi per la pandèmia, l’Ajuntament de Simat impulsa la Diada de la Valldigna, que se celebrà el passat cap de setmana amb un notable èxit d’assistència de gent provinent de la comarca i d’altres indrets dels País Valencià.

L’Ajuntament de Simat, per mitjà de les regidories de Cultura i Festes i la d’Esports, organitzà diversos actes lúdics, culturals i esportius, entre els quals destaquen el Mercat Medieval, amb ludoteca, animals de granja i talle

rs participatius; la passejada de la dona des de la Font Menor i la Font Gran, amb acompanyament de dolçaina i tabalet, teatre infantil itinerant amb una «Aventura Prehistòrica» i la revetla a la Font Gran amenitzada per l’orquestra Mònaco i el DJ Leek. També el públic va poder gaudir d’un concert de música medieval, organitzat per la Mancomunitat de la Valldigna i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. Va actuar el grup cordovés Aquel Trovar, que interpretà «cantigas» d’Alfons X el Savi.

En l’àrea d’esports, l’Ajuntament de Simat organitzà el campionat autonòmic Quilòmetre Vertical i diferents partits de futbol. Precisament l’equip del Simat, en la categoria de Benjamí A, va proclamar-se campió de la Lliga.

La regidora de Cultura i Festes, Almudena Donet, es mostrava satisfeta al final dels actes, tant per l’afluència de públic com per l’encert dels grups que van participar en tots els actes. «Hem intentat que la ciutadania disfrute d’este Dia de la Valldigna, després de dos anys de pandèmia», i afegeix que des de l’Ajuntament «intentem, de la manera més humil, complaure al nostre poble i a totes les persones que ens visiten amb actes que aporten cultura i alegria, i això s’agraeix amb una època tan conflictiva com la que vivim a causa de les pandèmies i la guerra».

Per la seua part, el regidor d’Esports, Juanvi Banyuls valorava molt positivament la «resposta dels participants en les proves esportives» i ,al mateix temps, expressà el seu orgull «per l’èxit aconseguit pel nostre futbol en la categoria de Benjamins». L’Ajuntament felicita els campions i els emplaça a continuar en la mateixa línia que marca l’Escola de Futbol Base

 

NP Valldigna 22 2

 

NP Valldigna 22 1

NP Valldigna 22 4

NP Valldigna 22 5