Comunicat Salut Pública Gandia

foto_centre_mèdic.jpg

 

CRIDA A LA CIUTADANIA PER A LA SEUA COL·LABORACIÓ DAVANT ELS NOMBROSOS CONTAGIS PER COVID EN ELS DARRERS DIES

El Departament de Salut de Gandia ha comunicat als ajuntaments un comunicat a través del qual adverteix de les situacions complicades en els centres d’atenció primària, degut a la pandèmia, que ha produït nombrosos contagis de Covid no només entre la població, sinó també en els professionals sanitaris, la qual cosa “dificulta la gestió general, però molt especialment, l’òptima assistència als casos més greus”.

Per tot això, el Departament de Salut demana als usuaris i usuàries acudir als centres sanitaris “únicament si és estrictament necessari per a poder atendre adequadament les persones més vulnerables, i sempre complint rigorosament les mesures de seguretat”.

Els professionals sanitaris estan vivint una situació complicada a causa de l'alta demanda d’atenció, la qual cosa es fa especialment palesa en els temps d'espera. Per això, Salut Pública demana als pacients que siguen comprensibles amb ells perquè els puguen atendre de la manera més eficaç possible.

Cal recordar que a l'hospital estan prohibides les visites als pacients i solament es permet un acompanyant per pacient ingressat. Els familiars disposen d'una acreditació d'accés a l'hospital i l'intercanvi d'acompanyant no es realitzarà a l'habitació, sinó en l'entrada principal del centre. Aquells usuaris i usuàries que tinguen visita en Consultes Externes hauran d'acudir sols; únicament es permet un acompanyant en cas de pacients menors o dependents.

En els casos de símptomes de COVID19 i/o resultat positiu en un test d'antígens, està a disposició del pacient la ‘cita web coronavirus’ (https://coronavirus.san.gva.es/app-gva-coronavirus) per a contactar amb el seu centre de salut i seguir les indicacions del personal sanitari, de manera que el contacte telefònic el puguen realitzar aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies i així descongestionar les centraletes dels centres de salut.

Aquelles consultes d'Atenció Primària no relacionades amb el coronavirus, disposen de l'aplicació mòbil GVASalut per a sol·licitar-les, ja siguen telefòniques o presencials.

Finalment, el Departament de Salut de Gandia reconeix la dificultat que presenta aquesta situació i considera que es pot suportar-la millor, a fi de poder atendre la població amb la màxima professionalitat possible, en un clima de solidaritat, respecte i comprensió per part de tots i de totes.