• Inici
  • Actualitat
  • L'Escoleta d'Estiu de Simat dona per finalitzat el curs amb l'exposició d'uns murals amb temàtica social

L'Escoleta d'Estiu de Simat dona per finalitzat el curs amb l'exposició d'uns murals amb temàtica social

 murals.jpeg

Els murals confeccionats pels alumnes més majors de l'Escoleta d'Estiu de Simat.

Ha sigut un mes intens però molt productiu. Els xiquets i xiquetes participants en l'Escoleta d'Estiu han acabat hui divendres 31 de juliol el curs i ho han fet exposant a l'entrada del poliesportiu els murals que el grup dels més majors han confeccionat expressant la seua preocupació pels temes socials que més els interessen.

El racisme, l'homofòbia, el bullying, el masclisme i la contaminació han centrat els temes a tractar trets d'una llista feta per ells mateixos. L'abundància de plàstics al mar, el moviment Black Lives Matter, el Dia de la Dona 8 de març o la diversitat i el dret d'estimar a qui cadascú vulga són les temàtiques socials que s'han volgut defendre amb el disseny d'estos treballs artistics.

piscina.jpeg

Maria Brines, simatera de 21 anys, ha sigut la professora del grup dels més majors de l'escoleta (uns 15 xiquets i xiquetes d'entre 9 i 12 anys), i destaca "la major llibertat que els i les alumnes dels cinc cursos de l'escoleta han tingut enguany per a poder desenvolupar les activitats i tallers duts a terme".

muralsPiscina.jpeg

Durant tot el mes de juliol de 9:30h a 13:30h i amb el poliesportiu com a nou recinte (més apte i convenient que l'escola on es fea amb anterioritat a l'estar a l'aire lliure), els més menuts de Simat han pogut fer xarrades, un taller de disseny de samarretes, experiments científics com ara un volcà, manualitats, jocs i activitats esportives, banyar-se a la piscina municipal...

Cal recordar que, per culpa de la pandèmia, l'Escoleta havia estat parada des de fa més d'any i mig, en concret des dels Nadals de 2019-20. L'equip de cinc professores i cinc persones més amb beca que han estat la meitat del mes, agraeixen l'haver pogut reprendre l'activitat i haver guadit d'este mes estiuenc amb els més joves.

GABINET DE PREMSA

AJUNTAMENT DE SIMAT