• Inici
  • Actualitat
  • El departament de Salut de Gandia realitza la última xerrada de “Co-immunitat de la Safor i la Vall d’Albaida”

El departament de Salut de Gandia realitza la última xerrada de “Co-immunitat de la Safor i la Vall d’Albaida”

portada

El departament de Salut de Gandia realitza la última xerrada de “Co-immunitat de la Safor i la Vall d’Albaida”

El metge de medicina familiar i comunitària, Juan Martín; la responsable del gabinet de comunicació del departament de Salut de Gandia, Beatriz Rodrigo, i la metgessa de medicina preventiva, Rebeca Cremades, han participat este matí en la sessió en línia “Comunicant faules i refent la confiança. Comunicació en temps de Covid”, dins del programa “ Co-immunitat de la Safor i la Vall d’Albaida” destinat als diferents municipis de la comarca per tractar alguns temes relacionats amb la COVID-19.

En esta última sessió, s’ha tractat la importància de la comunicació durant la pandèmia i la problemàtica que han suposat les anomenades “fake news”, les quals han definit com “una notícia falsa que es difon amb un objectiu concret”.

Entre les característiques de les faules es troben el fet de ser impactants, contindre informació senzilla, de caràcter emocional i la seua ràpida difusió, sobretot a través de les xarxes socials.

Des del departament han mostrat algunes eines per detectar-les com comprobar el seu origen (verificar si és un mitjà oficial), comprobar el mitjà pel qual s’ha difós i la data, contrastar la informació amb altres mitjans i fixar-se en la imatge que hi apareix.

Per això, han recalcat la importància d’acudir a les fonts oficials, les fonts que desmenteixen les faules o les fonts especialitzades en eixa temàtica.

Per últim, han explicat el funcionament d’un gabinet de comunicació d’un departament de salut, el qual transllada informació directa, veraç i contrastada a través dels mitjans propis o dels mitjans de comunicació i, a més, gestiona les imatges o informacions encomanades pels mitjans de comunicació.