• Inici
  • Actualitat
  • S’han celebrat diversos actes del «Darrer diumenge d'octubre», que finalitza el pròxim 7 de novembre

S’han celebrat diversos actes del «Darrer diumenge d'octubre», que finalitza el pròxim 7 de novembre

20151025 111235 Dani-Miquel-Musiqueries

 

 El proppassat cap de setmana va tindre lloc el «Darrer Diumenge d’Octubre», un esdeveniment sociocultural que pretén apropar la cultura popular a la ciutadania.

Divendres, 23 d’octubre, va presentar-se, amb una notable presència de públic en l’edifici de l’Almàssera, del Monestir, el llibre El baró de foc (Edicions del Bullent, 2015), de l’escriptora i historiadora simatera Isabel Canet. El mateix dia, a la nit, va representar-se en la Casa de la Cultura, l’obra Per amor a l’after, dirigida i interpretada pels actors Carlos Amador i Arantxa González.

Dissabte, 24 d’octubre, a les 8 de la vesprada, va actuar en l’església del Monestir el cantautor Joan Amèric davant més d’un centenar de persones. El músic d’Alzira és un dels pocs intèrprets de la cançó que ha tingut el privilegi de cantar en aquest marc incomparable, junt amb Pau Alabajos (2008). Entre els temes que va interpretar, dins del concert “Directament”, cal destacar-hi Vine, Llavis de sal, Què més podria dir-te, Despert per a somiar, Paula, La idea podria enamorar-te, La gran partida, Parlant de Sirenes i la peça d’Ovidi Montllor M’aclame a tu, amb lletra del poeta Vicent Andrés Estellés, en homenatge al desaparegut cantant i actor alcoià. L’artista va estar acompanyat amb la guitarra, guitarró i bateria pel músic polifacètic Josep Pérez Escolà.

Finalment, diumenge, a les 5 de la vesprada, el públic infantil va poder gaudir del divertit i animat espectacle que va oferir el músic, compositor i cantacontes Dani Miquel, en el teatret de la Casa de la Cultura, el qual estava abarrotat de gent. Els xiquets i les xiquetes van cantar i ballar amb el repertori de temes tradicionals i populars infantils que va oferir l’artista de L’Alcúdia i la seua banda.

El «Darrer Diumenge d’Octubre», que ha organitzat l’Ajuntament de Simat, va oferir també una fireta del llibre a les portes de la Biblioteca, amb una paradeta dedicada a la maleta viatgera d’Anna Brines, la qual conté textos d’autors i autores de la Valldigna, com ara Encarna Sant-Celoni, Sico Fons, Isabel Canet, Lourdes Boïgues i Víctor Mansanet. Aquesta maleta viatja per diversos llocs del País Valencià i Catalunya.

Pròximament es presentarà el llibre Barbaritats valencianes (Pot de Plom Teatre, 2015), escrit pel cèlebre humorista i actor Xavi Castillo i il·lustrat amb dibuixos de Lalo Kubala, i l’Ajuntament retrà un homenatge a Ovidi Montllor, amb la presència de músics i cantants i la projecció d’un documental sobre la vida i l’obra de l’artista. Les dades de celebració d’aquests darrers actes es comunicaran com més aviat.