Presentació del Futbol Base Simat i Club Futbol Simat

FB IMG 1442101615433

 

CF SIMAT, L'ESPORT ENTÉS COM EL FOMENT DE L'AMISTAT

L'exentrenador Jorge Valdano reflexionava, en un article de premsa, per quina raó havia de jugar-se bé al futbol. El tècnic argentí va citar, a tall d’exemple, el seu compatriota, l'escriptor Jorge Luis Borges, qui es preguntava per a què servia la poesia, i va contestar amb més preguntes: per a què serveix l'alba?, per a què serveixen les carícies?, per a què serveix l'olor a café? Cada pregunta sonava com una sentència: serveix per al plaer, per a l'emoció, per a viure. El futbol és vida, i la vida se sent per mitjà de la passió, i la passió sacseja les nostres emocions més arrelades.

Acaba de nàixer un nou projecte o, millor dit, s’ha représ una nou camí per al CF Simat, després de més d’una dècada d'absència. Això ens encoratja als simaters i les simateres que, amb més o menys mesura, estimem el futbol com a esport, com a espectacle i com a mitjà de relacionar-nos. Potser el Simat ha estat, junt amb la Societat Unió Musical, el símbol més àmpliament estés d'una part de la nostra identitat local. No cal ni dir que ens sentim plenament identificats amb un club que ens ha agermanat en una idea i en un sol color, i això ens satisfà.

El nou Simat ha de ser un símbol, però també un instrument útil per a fomentar l'associacionisme local i l’amistat, així com transmetre valors humans, com ara el respecte al rival, la disciplina, l'esforç i el sentit de la responsabilitat, entre d'altres. Només per això, ja s'ho val recuperar l'equip del passat per a llançar-lo cap a un futur esperançador, el qual espere que estiga coronat per l'èxit en la gestió i la pràctica esportiva.

Vull felicitar, com a alcalde, veí i aficionat, el Futbol Base Simat i el seu president, Salvador Clar, per haver treballat de valent en la formació de futbolistes de totes les categories, i vull felicitar també la directiva del CF Simat, encapçalada pel seu president, Raül Huguet, i el director esportiu, Vicent Ripoll, els quals han encoratjat un grup de gent jove per a reactivar un projecte força interessant. El nostre equip amateur, entrenat per Miguel Ángel Masegosa, ha estat vinculat a la nostra cultura esportiva i al foment de l'associacionisme i de la participació ciutadana, i això ens ha enriquit com a poble.

Aprofite l'avinentesa per recuperar la memòria fèrtil d'un club important en la vida local, en la meua pròpia vida com a antic jugador, i que tantes alegries i satisfaccions ens ha deparat al llarg de la nostra infància i joventut. En eixa memòria ha d'anar impresa indefectiblement la figura i l'enorme treball d'Ángel Limón, el tio Pahíño, a qui m'agradaria dedicar aquestes lletres en senyal d'amistat i com a record d'una vida lliurada al CF Simat.

En nom de la Corporació Local, gràcies, moltes gràcies a la junta directiva del CF Simat, gràcies al Futbol Base Simat, gràcies a l'afició que aporta una gran il·lusió perquè puguem tindre enguany, de nou, un equip en la categoria regional. I, al mateix temps, vull recordar als protagonistes d'aquesta nova experiència esportiva, els jugadors, aquella frase de l’entrenador del València CF, Alfredo Di Stefano, que deia que “cap jugador és tan bo com tots els jugadors junts”. Al remat, el millor de l'esport són les amistats que deixa. Salut!

Simat de la Valldigna, 12 de setembre del 2015

Víctor Mansanet i Boïgues
Alcalde de Simat de la Valldigna