• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna celebra el Dia Internacional de la Dona

Simat de la Valldigna celebra el Dia Internacional de la Dona

Simat_8M_2019.JPG

Vora un centenar de persones s’han reunit a la plaça de la Constitució per a reivindicar el paper de la dona en la societat

 

Simat de la Valldigna ha commemorat aquest migdia el Dia Internacional de la Dona amb una marxa reivindicativa des de la Font Menor fins a la plaça de la Constitució, on la gent que ha participat s’ha concentrat davant l’Ajuntament.

Vora un centenar de dones de totes les generacions han estat acompanyades per homes i per membres de la Corporació Municipal com l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, el President de la Mancomunitat de la Valldigna, Vicent Ribera, i la regidora d’Hisenda, Promoció econòmica i Turisme, Margarita Palomares. A més, han estat presents representants de diverses associacions locals com la vicepresidenta de les Ames de Casa, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes o el director de la Unió Musical Simat.

Portant pancartes on es llegien missatges com ‘Hui parem perquè el món es moga’, ‘Per exigir la igualtat’, o ‘Totes al carrer’, la comitiva s’ha dirigit cap a la Casa Consistorial mentre en el recorregut s’adheria més gent. Una vegada a la plaça de la Constitució, la regidora, en nom de la Corporació municipal ha llegit un manifest per tal de commemorar aquest dia.

Palomares ha explicat l’origen d’aquesta fita i ha manifestat que encara que «han sigut molts els avanços, queda molt per fer». A més, ha destacat amb orgull les dones «que per la seua valentia, esforç, constància i obstinació» han aconseguit importantíssims assoliments en els diferents sectors en què s’organitza la societat.

«Creiem que la igualtat entre dones i homes és un pilar de la nostra democràcia, i estem compromesos i compromeses amb un model social que garantisca la justícia i l’equitat», ha dit la regidora en nom de tota la corporació. «Però, per recórrer aquest camí -ha insistit Palomares- hem de lluitar, i el primer pas és que nosaltres, les dones, continuem exigint els nostres drets i reivindicant les injustícies que estem patint».

L’alcalde simater, Víctor Mansanet, ha reafirmat el compromís amb la ciutadania i les seues necessitats, amb la igualtat de tracte i d’oportunitats, i amb el mandat constitucional que persegueix el ple establiment d’una igualtat real i efectiva.

A banda d’aquesta concentració, l’Ajuntament ha volgut visibilitzar aquesta data amb un gran cartell a la façana de la Casa Consistorial en suport de les dones i reproduint un xicotet fragment de la cançó reivindicativa ‘Te’n podria dir mil’, de l’IES Càrcer abans del ban.