Comunicat del Grup Muntanya Valldigna

Panell_senderisme.jpg

El Grup Muntanya Valldigna, està fent tasques de manteniment del sender homologat PR-CV 50 “Del Toro”

L’entitat Valldignenca té signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament Simater on també està inclòs el mantinent dels senders del seu terme municipal, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer els valors paisatgístics, monumentals i històrics del municipi.

El sender del Toro és una ruta on la principal és circular amb eixida i arribada des de la mateixa població de Simat de la Valldigna. Comença en el mateix centre de la població amb un recorregut aproximat d’11 kilòmetres, i un desnivell acumulat d’uns 1.050 metres.

El temps que s’estima per a realitzar-ho és d’unes 4 hores per a un senderista normal i la dificultat de la ruta està cataloga com Alta, a causa del fort desnivell que s’ha de superar, des de la mateixa població fins que s’arriba al Pla del Toro.

S’han inclòs una sèrie de variants i derivacions que fan la ruta més atractiva, augmentant els recorreguts per al senderista. Algunes derivacions els duen a llocs com és la Creueta del Toro o el Mirador (d’on podem gaudir amb impressionats vistes paisatgístiques de la Valldigna).

També s’ha inclòs una altra variant molt demanda per la gent, que arriba fins al Pla de Corrals. Tot aquest conjunt senderista fa que el Sender PR-CV 50 siga una de les rutes més transitades de la Valldigna, així com més atractiva i muntanyenca, atès que la majoria del seu recorregut va per senders de muntanya.

També compta amb atractius històrics, com el Pouet del Tio Pasqualo, la cova de Patricio, la Creueta, la sima del Toro i el conjunt dels forns de calç que hi ha al barranc de les Cases. A més a més, cal destacar que l’Ajuntament de Simat de la Valldigna va restaurar un forn de calç amb la col·laboració del GMValldigna.

Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, estem convençuts que amb aquesta ruta, homologada per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, ajudarem a aconseguir que molts excursionistes, i turistes puguen visitar els paratges del terme d’aquesta localitat de la Valldigna, amb la garantia que ens donen les sendes homologades, com altra alternativa turística i paisatgística, ajudant a l’economia de la zona.

 

Senderisme_Simat.jpg