• Inici
  • Actualitat
  • Els principals operadors turístics de Polònia coneixen el Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat

Els principals operadors turístics de Polònia coneixen el Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat

Simat_visita_de_Polonia.jpeg

La visita s'emmarca en el «fam trip» organitzat per la Generalitat per promocionar l’oferta turística i cultural de la Comunitat Valenciana al mercat polonés

El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna ha rebut aquesta vesprada la visita dels cinc principals turoperadors polonesos especialitzats en turisme cultural i religiós.

La visita s’ha emmarcat en l’anomenat ‘fam trip’ o viatge de familiarització, organitzat per Turisme Comunitat Valenciana, en el qual, des del passat diumenge, 25 de novembre, i fins al diumenge dia 2 de desembre, els turoperadors polonesos estan coneixent l’oferta turística tant de València com d’alguns municipis de les províncies de València o Castelló.

En la primera jornada d’aquest viatge, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, els va acompanyar en la seua visita a la Catedral de València i va ressaltar la importància dels itineraris històrics, culturals i religiosos com la Ruta dels Borgia, a la qual pertany el municipi de Simat, i que permeten vertebrar el territori atés el gran nombre de municipis implicats, a més d’oferir tant turisme rural com urbà.

Els participants d’aquest «fam trip» són representants de les agències de viatges poloneses Orlando Travel, AKRA, KOS, Krakturs i Frater. Amb aquestes visites, que s’ofereixen als turoperadors o agències, es pretén que puguen viure l’experiència d’una destinació turística en primera persona per tal de recomanar-la i oferir-la posteriorment al mercat de Polònia.

Programa de visites
La delegació polonesa començà el viatge de familiarització a València, on han visitat, entre altres, la Catedral, l’Aula Grial, el Bioparc, la Llotja de la seda i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El viatge ha continuat hui a Xàtiva, on aquest matí han passejat pels carrers del seu nucli històric i després de dinar s’han apropat fins a Simat de la Valldigna, on han conegut la història i el valor patrimonial del Monestir.

Està previst que el «fam trip» continue demà al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba i a Gandia i finalitzarà amb la visita a Sogorb i a Manises.