• Inici
  • Actualitat
  • El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull la sessió constitutiva del Consell Social de les Llengües

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull la sessió constitutiva del Consell Social de les Llengües

Alcaldes_valldigna.JPG

A l’acte ha acudit el President de la Generalitat i la vicepresidenta de la Diputació de València, així com els consellers d’Educació, Justícia i Transparència

El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna ha acollit aquest matí la sessió constitutiva del Consell Social de les Llengües, un òrgan de participació social, estudi i assessorament en matèria de política lingüística del govern valencià. A més, s’ha constituït en una data significativa, atés que el 23 de novembre de fa 35 anys es va aprovar la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV).

L’acte, que ha estat presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig, ha comptat també amb la participació de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i el d’Educació, Vicent Marzà, junt amb el Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano. A més a més, ha assistit la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

El consell està format per representants de tots els àmbits: grups parlamentaris de les Corts, el Consell de la Dona, L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola... a més, hi estaran representats els sectors de l’educació, la cultura, els esports, els mitjans de comunicació o les associacions, entre altres.

També ha estat present el president de la Mancomunitat de la Valldigna, Vicent Ribera, l’alcalde de Benifairó, Josep Antoni Alberola, el de Barx, Miquel Donet, i el de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet. Tots ells, després de l’acte constitutiu, han tingut un encontre amb el President de la Generalitat i amb el conseller d’Educació, on els han donat la benvinguda a la Valldigna, els han presentat les iniciatives turístiques que s’estan desenvolupant a la zona i han abordat qüestions relatives al bon govern dels seus municipis.

 

Alcaldes_amb_MJ_Amigó.JPG

Consell_Social_Llengües.JPG