• Inici
  • Actualitat
  • Quasi 800 persones han participat en les últimes activitats programades per l’Oficina de Turisme de Simat de la Valldigna

Quasi 800 persones han participat en les últimes activitats programades per l’Oficina de Turisme de Simat de la Valldigna

Simat gastronomia

El III Encontre de Gastronomia Monàstica ha congregat prop de 600 persones mentre que les Jornades per a la Difusió de l’Estatut d’Autonomia unes 200

Una vegada finalitzat el III Encontre de Gastronomia Monàstica, el passat diumenge, l’Oficina de Turisme de Simat de la Valldigna ha fet balanç d’aquesta activitat així com de les Jornades per a la Difusió de l’Estatut d’Autonomia, celebrades el 28 i 29 de setembre.

Les xifres de participació són «molt positives» segons la direcció de l’Oficina de Turisme, ja que s’ha arribat a vora 800 participants, i l’objectiu és «créixer més en les pròximes edicions».

Per una banda, les Jornades per a la Difusió de l’Estatut d’Autonomia van congregar prop de 200 persones en total a la conferència, la taula redona, la visita teatralitzada al Monestir i el concert de Mireia Vives i Borja Penalba. Cal destacar, a més a més, la bona acceptació d’aquestes dues últimes activitats, que van comptar amb intèrpret en llengua de signes que féu accessibles els continguts a tots els públics.

Per altra banda, l’Encontre de Gastronomia Monàstica es consolida en la seua tercera edició i ha aconseguit reunir quasi 600 persones al llarg dels tres caps de setmana que ha durat. Tant els tallers com les visites i els diferents tasts gastronòmics que s’han dut a terme, han completat l’aforament amb setmanes d’antelació.

Menció especial cal fer al sopar monàstic, la novetat d’enguany, que des de l’organització asseguren que fou «tot un èxit». Durant la vetllada, amenitzada amb actors que simulaven els monjos que habitaren el Monestir, els comensals van poder degustar plats típics que cuinarien a l’època medieval, però alhora adaptat als gustos actuals, de la mà del Catering Casablanca i amb la col·laboració del cap de cuina i formador gastronòmic, Javier Blasco.

La regidora de Turisme, Marga Palomares, ha assegurat que la cloenda ha sigut «molt satisfactòria» i que cada vegada «s’interessa més gent que vol estar al corrent de cara a pròximes edicions». En eixe sentit, ha indicat que des de l’Ajuntament «es treballarà de valent per la continuïtat d’aquestes activitats» així com per ampliar l’oferta amb noves activitats «per tal d’arribar a tots els públics i tots els gustos possibles».