• Inici
  • Actualitat
  • L’equip de voluntariat ambiental de Simat de la Valldigna rep una xerrada sobre prevenció d’incendis forestals

L’equip de voluntariat ambiental de Simat de la Valldigna rep una xerrada sobre prevenció d’incendis forestals

Els voluntaris i voluntàries ambientals de Simat de la Valldigna van rebre aquest dilluns a la Casa de la Cultura una xerrada impartida per Carolina Mengual, formadora del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana.

A la jornada va participar també Vicent Ribera, regidor d’Agricultura i Medi Ambient de Simat de la Valldigna i president de la Mancomunitat de la Valldigna, així com Rafael Cabanilles, regidor de l’Ajuntament simater.

Els i les participants en el programa de voluntariat van conéixer en profunditat quines són les tasques que desenvoluparan fins al mes d’octubre i els seus objectius, els qual són: la vigilància, la dissuasió i l’educació social.

A més a més, els participants van conéixer quins són els 3 nivells de preemergència amb una senzilla comparativa amb les banderes de la platja, així com què està permés en cada situació. En aquest cas, el Pla de Crema Local de Simat de la Valldigna permet la crema agrícola quan el nivell de preemergència és 1 i fins a les 11.30 hores.

També van aprendre a identificar el fum mitjançant el seu color, columna i base i a emprar l’emissora per a comunicar-se amb l’observatori en cas de veure un fum sospitós. Per últim, van rebre informació sobre seguretat i autoprotecció davant un incendi o altres emergències com trombes d’aigua o tronades.

El regidor de Medi Ambient, Vicent Ribera, manifestà que la tasca del voluntariat «és important perquè dona suport a la prevenció d’incendis, per aquesta raó, seria interessant que el programa d’actuació s’aplicara durant tot l’any».

Com a conclusió, Mengual va recordar que les tasques d’aquest voluntariat són de prevenció i no d’extinció i va animar l’equip a nodrir-se mútuament perquè la diversitat del grup fa que uns coneguen algunes zones millor que altres, o que tinguen més experiència en el voluntariat o més empatia a l’hora d’informar els ciutadans.

Després de la xerrada, cada voluntari va rebre la seua equipació, una samarreta i una gorra, que emprarà durant el voluntariat, amb una dedicació de 4 hores diàries. A més, rebran una compensació econòmica en concepte de dietes i estaran coberts per una assegurança. Els ciutadans interessats a participar en aquest voluntariat poden fer-ho encara dirigint-se a l’Ajuntament de Simat de la Valldigna.