• Inici
  • Actualitat
  • L’Ajuntament porta l’Escena Erasmus de la Universitat de València a Simat

L’Ajuntament porta l’Escena Erasmus de la Universitat de València a Simat

escena erasmus simat1

 

Simat és un dels pobles elegits per a la representació de l’obra El viatge impossible, la qual s’inclou dins del projecte teatral europeu de la Universitat de València, Escena Erasmus. Esta peça teatral, interpretada per estudiants europeus, s’emmarca dins el projecte «Les Europes menudes», promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, i s’exhibirà a Simat el pròxim 8 de juliol.

La gira d’enguany va ser presentada ahir en La Nau (antic edifici de la Universitat de València), pels vicerectors de la Universitat de València, Ester Alba i Carles Padilla, de Cultura i Esport i d’Internacionalització, respectivament; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el director de l’espectacle i codirector d’Escena Erasmus, Josep Valero. A l’acte va assistir l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, qui va destacar «la importància d’esta iniciativa per a fomentar la convivència entre els estudiants europeus i el contacte entre estos i la població del municipi».

El viatge impossible està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits per quatre  destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles. L’espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, l’espanyola Elena Francés, la suïssa Paloma Gros-Hostettler i l’alemanya Kika Miederhoff. Per al director del muntatge, Josep Valero: «L’espectacle en si és un viatge, apel·la a l’ànima dels nostres pobles, als anhels compartits de tornar a celebrar les festes i viure en comunitat, però també hem volgut mostrar l’aïllament que han viscut els nostres majors, el viatge interior que hem hagut de fer en aquest període de confinament».

Els vicerectors Carles Padilla i Ester Alba han destacat la trajectòria d’Escena Erasmus, amb 12 anys d’existència, i com aprofiten el potencial creatiu dels estudiants per conscienciar la ciutadania amb temes de caire social. Ara, en el muntatge de 2021 toca «repensar l’Europa que habitem després d’una pandèmia que ha canviat el nostre sentit del viatge», han assenyalat.

La trobada i representació teatral està prevista per al dia 8 de juliol a Simat de la Valldigna. La gira d’enguany compta amb el patrocini de l'Ajuntament de València (Regidoria de Turisme i Internacionalització), i la col·laboració de la Fundació SGAE, Espai La Rambleta, el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i la Fundació General de la Universitat de València.

Víctor 1