• Inici
  • Actualitat
  • S’inicien les obres de la via natural de l’antic trenet Carcaixent-Dènia al seu pas per la Valldigna en breu

S’inicien les obres de la via natural de l’antic trenet Carcaixent-Dènia al seu pas per la Valldigna en breu

reunió 1

S’inicien les obres de la via natural de l’antic trenet Carcaixent-Dènia al seu pas per la Valldigna en breu

Hui, 25 de maig, s’ha reunit l’equip de treball de la Mancomunitat de la Ribera, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el president i vicepresident de la Mancomunitat de la Valldigna, Víctor Mansanet i Josep Antoni Alberola, al saló de plens de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna. L’objectiu d’esta reunió és determinar l’escomesa del tram del camí natural de l’antic trenet de la Valldigna al seu pas per aquesta.

Durant l’encontre, els representants s’han centrat entorn als trams que passaran pels termes municipals de Simat de la Valldigna, Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna per preparar l’inici imminent de l’execució del projecte, el qual el Ministeri s’ha compromés a iniciar en el mes de juliol i amb una previsió de que finalitze en un màxim de 12 mesos.

Per als alcaldes de Simat i Benifairó esta intervenció del Ministeri és «una de les propostes de mobilitat sostenible més interessants que s’han realitzat durant els últims anys». Al mateix temps, la nova ruta proporciona un «nou al·licient a l’oferta turística, paisatgística i patrimonial de la Valldigna», ja que el traçat de la ruta passarà pel Monestir de la Valldigna, la mesquita de la Xara, el castell d’Alfandech, la cova del Bolomor, per la riba del riu Vaca i diversos paratges d’estes localitats.

Els primers edils presents en la reunió han quedat satisfets amb esta iniciativa i han agraït als representants del Ministeri el seu interés. A més, s’han mostrat satisfets amb els representants de la Mancomunitat de la Ribera per «haver integrat en la ruta una part important del seu patrimoni històric, artístic i paisatgístic».

El camí natural de l’antic trenet s’inicia en Alzira i passa pels termes municipals de Carcaixent, la Barraca, Benifairó, Simat i Tavernes. El cost total de l’obra serà de 495.310 euros.