• Inici
  • Actualitat
  • Els alumnes del CEIP Valldigna investiguen un crim al Monestir

Els alumnes del CEIP Valldigna investiguen un crim al Monestir

 

4

Els alumnes del CEIP Valldigna investiguen un crim al Monestir

Els 31 alumnes de sisé de primària del CEIP Valldigna s’han convertit este matí en detectius al Monestir de la Valldigna gràcies a una activitat organitzada per la Regidoria de Turisme de Simat de la Valldigna i subvencionada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en el marc de les jornades de l’Estatut d’Autonomia que se celebren cada any.

Així, durant dos torns, els més menuts han hagut de descobrir qui havia matat l’abat del Monestir a l’hora que han conegut la història i la importància del monument. Acompanyats per l’inspector en tot moment, han recorregut alguns punts del Monestir com l’església, la font dels Tritons o el refectori, on han pogut entrevistar alguns personatges com el monjo, el posterior abat o el jardiner per descobrir qui havia sigut el culpable i com s’havia produït el crim.

A l’acabar l’activitat, l’alumnat ha reflexionat sobre el valor del patrimoni cultural present al municipi i han recalcat la importància de conservar edificis i punts emblemàtics com el Monestir perquè futures generacions també puguen gaudir d’ells.

19 5 3 20