Primeres trobades entre familiars i residents al centre Bonestar

residencia 2

Primeres trobades entre familiars i residents al centre Bonestar

«La meua filla! Pensava que no tornaria a vore’t». Eixes han sigut les primeres paraules d’una de les residents del centre Bonestar, situat a Simat de la Valldigna, al retrobar-se després de més de dos mesos amb la seua filla, Isabel Esparza. Isabel reconeix que s’ha sentit molt nerviosa, però que «la trobada ha sigut espectacular». «Quan em van dir que podíem vindre a vore ma mare, em sentia com si m’haguera tocat la grossa de Nadal i el sorteig del Xiquet a la vegada», recalca amb els ulls vidriosos.

Sa mare va ingressar al centre el 22 de desembre de 2020 i, des d’eixe dia, no l’ha tornat a vore. Sols han mantingut el contacte a través de telefonades i videotrucades. La mare de Susi Oltra també va ingressar al mes de desembre. Ella mai havia estat en una residència, però va haver d’entrar-hi després d’un colp. «Era complicat haver d’anar vàries vegades a la setmana a Gandia amb tota la pandèmia i ella mateixa va decidir vindre a la residència», assenyala Susi. Tant ella com Isabel continuaven emocionades una hora després de la trobada i a les portes de la residència.

Susi recalca que les primeres paraules de sa mare han sigut molt tranquil·litzadores. «M’ha remarcat en tot moment que no em preocupara perquè el tracte és formidable i en casa no haguera estat tan ben cuidada», explica.

Tot i això, ambdues han trobat a faltar el contacte físic, els besos i les abraçades, ja que, en tot moment, han mantingut la distància i han estat separades per un vidre. «Són molt afectuoses a casa i ens ha faltat l’abraç, però vore-les amb eixa alegria ha sigut més que suficient», han destacat les dos.

Elles han sigut de les primeres en poder visitar els seus familiars, ja que la residència ha establert uns horaris per a cadascun dels 72 residents i, per això, «la setmana que ve ja funcionarà amb total normalitat», ha explicat el director del centre, Valentín Giner.

Mesures per fer front a la COVID-19

Ni Susi ni Isabel van sentir cap por per si la COVID-19 arribava a la residència. «Totes i tots els treballadors han sigut un exemple i han seguit les mesures en tot moment», remarca Susi. «Tots els dies ens mantenien informats de les novetats i podíem parlar amb els nostres familiars», explica Isabel. A més, Susi explica que el fet d’haver rebut la vacuna tan prompte ha sigut «un alé d’esperança».

Tot i això, Valentín remarca que, tot i estar vacunats, cal continuar mantenint les mesures i agraeix «la col·laboració dels treballadors i familiars, ja que, gràcies a això, poc a poc els residents van tornant a la normalitat».

Per això, les famílies han de seguir un protocol abans d’entrar a visitar-los. «Han de portar mascareta FFP2, els donem una bata d’un sol ús a l’entrada, els prenem la temperatura i s’han de desinfectar les mans i el calçat». Durant la visita, sols poden acudir un màxim de tres persones convivents i han d’omplir un qüestionari amb algunes preguntes com si han passat la COVID-19, si han estat en contacte amb alguna persona amb símptomes, han tingut sensació de cansament durant els últims 14 dies o han notat una pèrdua de l’olor o el gust en les dos últimes setmanes, entre d’altres.

Giner assenyala que «el nostre desig és que el pròxim pas siga el contacte físic perquè ja ho necessiten». A més a més, el director de la residènciadestaca amb un somriure que «estes visites ja són un gran triomf».

 

residencia 2