Reunió amb el Centre de Salut Pública de Gandia

reunió

Reunió amb el Centre de Salut Pública de Gandia

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, s’ha reunit este matí amb l’epidemiòleg del Centre de Salut Pública de Gandia, el doctor Amancio Peñuelas, i la resta de representants dels diferents municipis del departament amb l’objectiu d’analitzar la situació de la COVID-19 a la comarca.

Peñuelas ha destacat que actualment els positius «estan baixant notablement, ja que les xifres es van disparar la setmana després de les festes nadalenques», on 4 de cada 10 casos van ser positius. «Si els casos augmenten entre la població, també augmenten entre les persones majors i, per tant, els hospitals se saturen», ha assenyalat. Per altra banda, l’epidemiòleg ha explicat que, durant les últimes setmanes, va hi haure pics on quasi el 50% dels casos eren asimptomàtics. Tot i això, ha destacat que «el compliment de les mesures ha fet efecte».

A més, Peñuelas ha anunciat que totes les residències de la comarca ja estan vacunades i ha explicat els casos que s’han produït centre per centre destacant que en la residència Bonestar, situada a Simat de la Valldigna, cap resident ha estat infectat.

La pròxima setmana començarà la vacunació per talls d’edat, tot i que «el ritme dependrà de l’arribada de les vacunes, ja que no estan servint-se com estava previst».

Pel que respecte a les variants del virus, Peñuelas ha explicat que «tot i que a finals de l’any passat va hi haver un creixement en l’expansió dels contagis, no s’ha detectat cap cep, tot i que està estudiant-se als laboratoris.

L’expert en epidemiologia ha tractat el tema de les vacunes i ha explicat que, de moment, la Moderna i la Pfizer seran administrades a les persones majors de 55 anys, mentre que la resta rebran l’Astrazeneca. «Però estes dades poden canviar, ja que s’estan portant a terme nous assajos i poden arribar noves vacunes».

Per últim, l’alcalde de Simat ha destacat la importància de seguir les mesures sanitàries dictades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i encoratja a la ciutadania a vacunar-se i recorda que «el complement més efectiu per a la vacuna és la responsabilitat».