Comunicat de la Regidoria de Cultura

logo 1 simat 14 x 16

Comunicat de la Regidoria de Cultura

A principis d’estiu vaig decidir posar en marxa la iniciativa “Cultura a la fresca” per donar suport a tots aquells artistes del nostre municipi que s’havien vist afectats per la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Durant eixos mesos, tots ells van haver de paralitzar els seus espectacles i van vore com els seus ingressos desapareixien.

Després de l’èxit que va generar, vaig decidir continuar apostant per la cultura i, així, acostar este sector al nostre municipi. Des d’eixe moment no hem parat de programar activitats, sempre aconsellats per les autoritats sanitàries, ja que el més important per a nosaltres és la salut i seguretat de la ciutadania.

Som conscients que la situació és complicada i que venen mesos difícils on, malauradament, apareixeran més casos de coronavirus. Tot i això, m’agradaria reivindicar com a regidora que la cultura és segura i, des del consistori, estem treballant de valent per poder portar a terme totes les mesures a l’hora de realitzar cada espectacle, el qual sempre té un aforament limitat.

Així, uns dies abans de l’actuació, cada persona rep un número de seient i una hora a la qual acudir al recinte per evitar aglomeracions. A l’entrada, els posem gel hidroalcohòlic i els prenem la temperatura i, una vegada iniciat l’espectacle, cadascú està al seu seient i no pot accedir cap persona més.

No obstant, m’agradaria reivindicar que totes estes mesures no serien possibles sense el comportament exemplar de la gent que acudeix. A tots ells i elles també he de donar-los les gràcies perquè són conscients de la situació que estem patint i compleixen cada pas de manera rigurosa. He de dir que m’he sentit molt agraïda tant per l’equip de govern com per les persones assistents, les quals sempre venen amb un somriure a la cara, ja que, per a molts d’ells, estes activitats són l’única manera d’oblidar-se i distraure’s de la situació que estem patint.

Considere que la cultura ha sigut una gran ajuda durant el confinament i, ara més que mai, els hem d’agrair a totes i tots els artistes la tasca que realitzen dia a dia, ja que, darrere de cada espectacle, hi ha moltes famílies implicades.

Per això, vos anime a continuar participant en cada esdeveniment que es realitza des de l’Ajuntament i reitere una vegada més que la cultura és segura i seguirem, en tot moment, les mesures indicades per les autoritats sanitàries, autonòmiques i estatals.

Regidora de Cultura

Almudena Donet