• Inici
  • Actualitat
  • Actualització de l'abonament social degut a les conseqüències de la COVID-19

Actualització de l'abonament social degut a les conseqüències de la COVID-19

bono social

Actualització de l'abonament social degut a les conseqüències de la COVID-19

Degut a les conseqüències provocades per la pandèmia, l'abonament social per a l'aigua, l'electricitat i la telefonia destinat a les famílies amb dificultats econòmiques també s'aplicarà a altres col·lectius vulnerables com aquelles persones que es troben en atur, en ERTE, que pateixen una reducció de la seua jornada laboral o autònoms i empresaris que hagen parat la seua activitat.

Les persones que compleixen els requisits seran considerats consumidors vulnerables i podran optar a l'abonament.

L'abonament social elèctric permet obtindre un descompte a consumidors vulnerables (25%), a consumidors vulnerables severs (40%) i a aquells perjudicats per la COVID-19 (25%).

L'abonament d'aigua varia depenent del municipi, el número d'habitants per cada llar, el fet de ser família nombrosa, persones majors de 65 anys, persones en risc d'exclusió social i renda baixa.

L'abonament telefònic ofereix la possibilitat de contractar una línia fixa de telèfon a un preu reduït per a persones amb renda baixa. La primera instal·lació tindrà un cost de 30,324 euros (actualment el preu està entorn els 100 euros) i, a més, també podrà optar a un 95% de descompte en la quota mensual.