Reivindiquem el 9 d'Octubre

9 octubre 2

Reivindiquem el 9 d'Octubre

El 9 d’Octubre és una diada que ens invita a reflexionar sobre el nostre autogovern i sobre la nostra història com a poble, però també ha de ser una data per a la reivindicació.

Reivindiquem una sanitat pública i universal, una educació pública i de qualitat, uns millors serveis socials, un just finançament i una major ajuda a la nostra economia, i de manera especial, a la indústria dels cítrics, les petites i mitjanes empreses i els autònoms.

També cal reivindicar la memòria històrica, simbolitzada en el cartell institucional que hem publicat, en la figura de Miquel Grau, el jove que va ser assassinat, en 1979, per penjar un cartell sobre la commemoració, precisamenyt del 9 d’Octubre. La imatge del jove alacantí ha estat inspirada en un dibuix de l’artista plàstic de Manuel Boix. Finalment, animem a la ciutadania a divertir-se i participar dels actes organitzats per l’Ajuntament.

Recordem que cal eliminar de les nostres festes qualsevol incitació a l’odi i qualsevol tipus d’agressió sexista i, no cal ni dir, ser consicents que estem patint una pandèmia i que resulta indispensable garantir la seguretat ciutadana i les mesures higièniques i sanitàries estipulades per les autoritats estatals i autonòmiques. Aprofitem per recordar a totes aquelles persones afectades per este virus al nostre municipi i, des del Consistori, els brindem el nostre màxim suport.

Hem de ser totes i tots pacients i respectuosos, i expressar per mitjà de la diversió, l’entreteniment i la cultura la nostra “fortitud de coratge en les adversitats”, com afirmava el nostre clàssic Bernat Metge en Lo somni.

Feliç Diada!

Víctor Mansanet,

Alcalde de Simat de la Valldigna

9 octubre