• Inici
  • Actualitat
  • Al Maqam dedica el seu concert a les víctimes de la pandèmia

Al Maqam dedica el seu concert a les víctimes de la pandèmia

maq

Al Maqam dedica el seu concert a les víctimes de la pandèmia

El passat dissabte 3 d’octubre, unes cinquanta persones van poder gaudir de l’actuació d’Al Maqam al Monestir de Santa Maria de la Valldigna dins de la programació organitzada per la Mancomunitat de la Valldigna i el Centre d’Interpretació de Música Medieval.

L’acte es va iniciar amb una oració en àrab dedicada a tots els afectats per la pandèmia de la COVID-19 i va continuar amb una interpretació d’algunes peces de música pròpia d’Al Àndalus, on l’amor va ser el tema principal. Abans de ser interpretades, el grup es va encarregar d’explicar el significat de cada una de les cançons.

Al Maqam va sorgir a finals del 2000 amb l’objectiu de desenvolupar nous programes musicals, repertoris tradicionals i la innovació artística, apostant d’aquesta manera per un nou concepte de la música àrab en general amb temàtica Andalusina, i així afavorir la seua inserció en el món laboral i buscar la captació de nous públics.

L’actuació va acabar amb un gran aplaudiment per part dels assistents, el qual va aprofitar el grup per agrair l’oportunitat «d’haver pogut actuar en un entorn com el del Monestir i donar a conéixer eixe tipus de música».

 

maq 5 maq 4 maq 3 ma 2