El Monestir acull «Història d’un soldat»

historia dun soldat 3

El Monestir acull «Història d’un soldat»

El passat diumenge 4 d’octubre, unes 50 persones van poder gaudir de l’obra musical narrada «Història d’un soldat», a l’almàssera del Monestir de la Valldigna dins la programació organitzada per la Mancomunitat de la Valldigna.

Esta obra, d’Ígor Stravinski, esta basada en un conte popular rus i narra la història de Jose, un soldat que, tornant a casa, es troba amb el diable. Este l’enganya per a que li canvie el seu violí, que representa l’ànima, per un llibre que prediu el futur. El jove es queda tres dies amb ell per ensenyar-li a tocar l’instrument, però, al tornar al seu poble, se n’adona que han passat tres anys i ningú el recorda. A partir d’eixe moment, el soldat ha de superar diversos entrebancs, acompanyats en tot moment per la música de l’orquestra.

Este espectacle es troba dins les activitats organitzades durant els pròxims mesos per a la Mancomunitat de la Valldigna. La següent actuació tindrà lloc el 9 d’octubre amb el concert de Mara Aranda, directora del Centre d’Interpretació de Música Medieval.

 

historia dun soldat 2