• Inici
  • Actualitat
  • Simat elabora el I Pla Municipal d’Igualtat per a 2020-2023

Simat elabora el I Pla Municipal d’Igualtat per a 2020-2023

logo 1 simat 14 x 16

Simat elabora el I Pla Municipal d’Igualtat per a 2020-2023

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha aprovat el «I Pla Municipal d’Igualtat de dones i homes de Simat de la Valldigna 2020-2023» amb l’objectiu d’orientar les accions i posar en marxa les estratègies necessàries per aconseguir la igualtat entre dones i homes i que, així, el símbol de la dona siga permeable a l’acció pública.

Per a dur a terme el pla, s’ha constituït la Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, que està formada per tècnics dels diferents departaments i regidories per poder aplicar les polítiques de gènere de forma transversal. A més, s’ha fet una anàlisi de la situació del municipi a partir de tècniques de recollida d’informació i s’han obtés dades a través d’enquestes realitzades a la ciutadania i associacions.

Este pla municipal pretén eradicar les discriminacions i desigualtats existents per raó de sexe, gènere o altres tipus i donar-li empoderament i visibilitat a la dona en tots els àmbits a través d’un canvi estructural. Per això, alguns dels objectius específics es basen en comunicar i difondre la igualtat d’oportunitats com un valor ètic fonamental per al municipi, sensibilitzar en igualtat i donar una formació específica i eines tècniques per combatre la violència de gènere a tot el personal de l’Ajuntament, fomentar la coeducació en els centres escolars o donar suport i coneixement de la diversitat sexual.

L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha assenyalat que «este Pla etrata la realitat del municipi i ens orienta envers l’establiment d’unes línies d'actuació necessàries per a pal·liar les desigualtats de gènere d'una manera rigorosa i ordenada».

Per la seua banda, la regidora de la Dona, Almudena Donet, ha explicat que «un dels objectius fonamentals d’esta regidoria és promoure i fer efectiva la igualtat en tots els àmbits de la vida local, així com aplicar, des de l’Ajuntament, polítiques inclusives que canvien el rol tradicional que hi ha entre homes i dones». A més, ha recalcat que este projecte «serà complementat amb activitats participatives de caràcter informatiu i formatiu, presencial i virtual, amb la col·laboració de les organitzacions i associacions locals, ja siguen laborals, docents, sindicals, comercials, lúdiques o sectorials, així com la ciutadania».

El podeu llegir a continuació:

pdfI_PLA_MUNICIPAL_DIGUALTAT_DE_DONES_I_HOMES_DE_SIMAT_DE_LA_VALLDIGNA_DEFINITIU.pdf