• Inici
  • Actualitat
  • Al Maqam actuarà el pròxim dissabte al Monestir de la Valldigna

Al Maqam actuarà el pròxim dissabte al Monestir de la Valldigna

al maqam actuació

Al Maqam actuarà el pròxim dissabte al Monestir de la Valldigna

El grup Al Maqam actuarà el pròxim dissabte 3 d’octubre, a les 19:30 h, a l’Almàssera del Monestir de la Valldigna dins la programació organitzada pel Centre d’Interpretació de Música Medieval.

Els components interpretaran música pròpia d’Al Àndalus i alimentada de les cultures magrebines, hispana i del Pròxim Orient. Es tracta d’una interpretació que, de la mà de Ziryab, va prendre el refinament persa, la sobrietat àrab i la jovialitat berber, que es van fondre amb l’herència hispà-visigoda i l’hebrea per a crear en el califat i els regnes de taifa un art autòcton.

Els integrants del grup són Fathí Ben Yakoub, amb estudis en violí clàssic i andalusí i participant en seminaris en la Universitat de Rabat (el Marroc); Aziz Samsaoui, multiinstrumentista d’orientació essencialment autodidacta, format en el conservatori superior de música Andalusina de Tetuà i especialitzat en llaüt àrab i diferents instruments de corda (llaüt, ud, rebaba, viola, saltiri i kanún), i el percussionista Mouhssine Kouraichi.

Degut a les recomanacions sanitàries, l’aforament estarà limitat i, per tant, caldrà reservar seient al 659 388 078.