• Inici
  • Actualitat
  • Les alumnes del Taller de la Memòria es retroben sis mesos després

Les alumnes del Taller de la Memòria es retroben sis mesos després

 

IMG 3145

Les alumnes del Taller de la Memòria es retroben sis mesos després

Després de sis mesos, les quinze alumnes del Taller de la Memòria s’han tornat a reunir a la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna. Els retrobaments han sigut molt diferents als de les últimes vegades, ja que en esta ocasió no hi ha hagut abraçades, besos ni cap tipus de contacte físic.

No obstant, els ulls de totes elles desprenien alegria el passat dimarts. Reconeixen que han sigut setmanes dures de confinament degut a l’estat d’alarma ocasionat per la crisi sanitària de la COVID-19, a les quals s’han sumat les vacances estivals i, per tant, la suspensió de les classes.

Han canviat d’aula per un espai més obert, on poder mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre elles. A més, totes porten mascareta, no poden compartir cap tipus de material i abans d’entrar han de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Durant la classe, la professora del taller, Sandra Souto, els recorda la importància de seguir les indicacions sanitàries i, per altra banda, els proporciona informació sobre la campanya de la vacunació contra la grip estacional.

Les fitxes d’activitats són substituïdes pel diàleg. Cadascuna ha preparat un text a casa de temàtica lliure. El confinament i la por són els temes principals. No obstant, també hi ha lloc per als records de la infància, la descripció del poble i, fins i tot, una dedicatòria per a la professora. Totes les alumnes recalquen que han trobat molt a faltar les classes i que «quan arriba el dilluns estem molt contentes perquè ja està més a prop el dimarts i, així, el fet de poder retrobar-nos». Malgrat el confinament, Souto assenyala que durant eixos mesos han estat en contacte, ja siga por telèfon o a través del Whatsapp per vore com estaven.

Souto els demana que preparen un exercici per a la pròxima classe amb l’objectiu de comentar-ho entre totes. Totes elles accepten realitzar la tasca i ja conten els dies que falten per tornar a retrobar-se a l’aula.

 

24 5