Dia Mundial sense Cotxe

Dia Mundial sense Cotxe
Dia Mundial sense Cotxe
 
Hui, 22 de setembre, es reivindica el Dia Mundial sense Cotxe amb l’objectiu d’apostar pel transport més sostenible i, així, contribuir a la conservació del medi ambient. Cal recordar que l’emissió de gasos que produeix la utilització del cotxe suposa greus problemes per a la natura i la salut de les persones i, per això, cal ser responsables amb el seu ús i apostar per altres formes de desplaçament.
Durant el mes d’abril, i coincidint amb l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la COVID-19, es van reduir les emissions diàries de diòxid de carboni (CO2) un 17% a nivell mundial i un 31,9% a Espanya. Això va suposar una millora per al medi ambient, tot i que, amb la tornada a la nova normalitat, s’han tornat a assolir els nivells que hi havia abans.
L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, reivindica que “no sols hui, sino tot l’any hem d’utilitzar altres mitjans de transport que siguen més amables amb el medi ambient”. Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient, Jose Gregori, recalca que “utilitzar mitjans com la bicicleta no sols contribueix a reduir gasos nocius, sino que també ens permet disfrutar de la natura i del patrimoni que ens ofereix el nostre municipi i la comarca en general”.