Dia Mundial de l'Alzheimer

cartell dia mundial alzheimer

Dia Mundial de l'Alzheimer

Cada 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, una data marcada per la Organització Mundial de la Salut (OMS) i Alzheimer’s Disease Internacional (ADI) en 1994.

Així, al llarg del mes de setembre la Confederació Espanyola d’Alzheimer i altres entitats han desenvolupat una gran quantitat d’activitats per sensibilitzar a la societat espanyola entorn esta malaltia i les seues conseqüències sociosanitàries.

Este any han escollit el lema “La dependencia fuera de la Ley” per reivindicar la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència, com afecta a este col·lectiu i quins aspectes deuen tenir-se en compte per millorar l’atenció a les persones amb Alzheimer i altres demències.

L’Alzheimer és la principal causa de demència i representa el 70% dels casos. A Espanya, hi ha 1.200.000 persones afectades per esta malaltia. Per això, durant esta data defensen que la persona afectada ha de ser el centre d’atenció, l’eix entorn el qual giren tots els esforços i, així, conéixer i analitzar amb profunditat les seues necessitats i dificultats.

A la comarca de La Safor s’hi troba l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer amb la intenció d’ajudar a les families d’estos pacients que ho necessiten. Es tracta d’una ONG formada per experts, familiars, col·laboradors, voluntaris i professionals de diferents àmbits que tracten de millorar la vida dels malalts i els seus cuidadors.

Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna ens sumem a esta celebració baix el lema “Res pot borrar els sentiments” per donar visibilitat a esta malaltia i, a més, oferir els recursos i esforços necessaris per avançar en la seua investigació i col·laborar amb l’associació que s’hi troba a la nostra comarca. .