Dia Internacional de la Pau

paz

Dia Internacional de la Pau

Hui, 21 de setembre, se celebra el Dia Internacional de la Pau als diferents països del món. D’esta manera, l’Assemblea General va declarar esta data com un dia per reivindicar els ideals de la pau i la no violència. La ONU va establir este dia en 1981 i, en 2001, es va decidir per unanimitat designar esta jornada al voltant del món animant a les diferents poblacions a respectar el cessament de les hostilitats i a commemorar esta efemèride mitjançant iniciatives d’educació i campanyes de sensibilització pública sobre la pau.

Durant este dia, l’Assemblea recorda als diferents territoris que treballar per la pau és sinònim de crear polítiques que permeten el desenvolupament social i econòmic dels pobles. Per això, alguns dels seus objectius són lluitar contra la pobresa, la fam i el canvi climàtic o invertir en salut, educació i igualtat de génere, entre d’altres.

Este any hem pogut ser conscients que cap persona és superior a una altra i hem comprovat que tots estem lluitant en la mateixa direcció per fer front a un virus que amenaça la nostra salut, seguretat i la manera de viure. Així, la COVID-19 ha demostrat que allò que ocorre en una part del món pot perjudicar a la resta.

En estos temps difícils i de distanciament, cal fomentar el diàleg i recollir les idees procedents de les diferents parts del món al llarg del dia. A més, cal ser conscients que no tota la ciutadania pot viure envoltada de pau i, per això, és tan important reivindicar la pau.

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha assenyalat que “al llarg d’estos mesos hem sigut conscients que la nostra pau i seguretat poden ser trastocades en qualsevol moment” i ha reivindicat “que tots els dies milers de persones moren a causa d’alguna guerra”.

Per reivindicar la pau, el passat 2017 el municipi es va unir a la iniciativa “Mayors for peace” per desenvolupar la solidaritat entre les ciutats del món i superar les fronteres i les diferències ideològiques i, així, abolir les armes nuclears per aconseguir la pau al món sense que es repetisquen els esdeveniments d’Hiroshima i Nagasaki.