Revindiquem la cultura

cultura final

Revindiquem la cultura

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna se suma a les reivindicacions que realitzaran les diferents organitzacions, associacions i empreses relacionades amb el sector cultural durant el dia d’avui amb l’objectiu de denunciar la precària situació que pateix la cultura a causa de la COVID-19.

Des del Consistori “som conscients que darrere de cada espectacle o actuació hi ha moltes famílies involucrades que sobreviuen gràcies a este sector i que ara estan sent perjudicades per la pandèmia que vivim”, assenyala l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet. Per això, l’Ajuntament i, en concret, la Regidoria de Cultura ha decidit destinar durant estos mesos gran part dels diners destinats a les festes patronals per a la realització d’activitats culturals.

A més, “hem demostrat durant cada acte que la cultura és segura i que es poden seguir realitzant esdeveniments d’este tipus i, a més, seguir les recomanacions indicades per les autoritats sanitàries”, assegura la regidora de Cultura, Almudena Donet.

Des de l’Ajuntament s’insta a les administracions públques perquè prenguen mesures urgents que garantisquen la supervivència de la cultura, ja que com deia el periodista Marcus Garvey, “les persones sense coneixement del seu passat, el seu origen i la cultura són com un arbre sense arrels”.

Donet també ha assenyalat que “des de l’Ajuntament farem tot el que siga necessari per ajudar al món de la cultura, ja que ha sigut el nostre antídot durant el confinament i ha de ser-ho ara i en un futur”.

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha recordat les paraules del filòsof Johan Huizinga, qui explicava que “si volem preservar la cultura, hem de continuar creant-la”.