• Inici
  • Actualitat
  • Simat aprova per unanimitat no lliurar el romanent de tresoreria i superàvit al Govern Central

Simat aprova per unanimitat no lliurar el romanent de tresoreria i superàvit al Govern Central

logo 1 simat 14 x 16

Simat aprova per unanimitat no lliurar el romanent de tresoreria i superàvit al Govern Central

La Corporació Municipal de Simat de la Valldigna va aprovar per unanimitat el passat dimarts, 8 de setembre, en el Ple extraordinari, a instància dels grups del PP i Compromís, una moció sobre el lliurament de romanent de tresoreria i superàvit al Govern de l’Estat espanyol proposada per Esquerra Unida-Simat Unida i Socialistes de Simat de la Valldigna.

L’equip de govern considera que la proposta suposa una nova recentralització i, a més, representa un retrocés per al municipalisme de l’autonomia local. Per això, els diferents membres van acordar no lliurar el seu romanent de Tresoreria al Govern d’Espanya, ja que contradiu l’acord de coalició subscrit entre PSOE i Unides Podem, en què s’assenyala que “ampliarem les capacitats i competències dels governs locals, garantint el respecte de l’autonomia local i enfortint el paper dels municipis”.

A més, insten al Govern a constituir la Mesa de Treball Tècnic amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i, per altra banda, a derogar les restriccions imposades per la Llei Orgànica 2/2012, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

La Corporació també ha demanat al Govern que es reforme la Llei de Bases de Règim Local, es dote els ajuntaments de nous mecanismes i recursos addicionals i, per últim, s’elimine la limitació de despeses per a la contratació d’empleats pública amb l’objectiu de «reforçar la plantilla municipal per podar donar un millor servei al veïnat», segons declara l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet.