• Inici
  • Actualitat
  • Arianna Savall i Peter Udland actuaran al Monestir de la Valldigna

Arianna Savall i Peter Udland actuaran al Monestir de la Valldigna

ARIANNA-SAVALL-JOHANSEN

Arianna Savall i Peter Udland actuaran al Monestir de la Valldigna

Els artistes obriran el nou curs del CIMM el pròxim 5 de setembre

Arianna Savall i Peter Udland actuaran el pròxim dissabte 5 de setembre, a les 20:30 h,a l’almàssera del Monestir de la Valldigna amb l’obra «Cantos del sur y del norte» per donar inici al nou curs programat pel Centre d’Investigació i Interpretació de Música Medieval de la Valldigna. L’actuació és gratuïta i tindrà un aforament limitat amb l’objectiu de seguir les recomanacions sanitàries indicades per les autoritats.

Arianna Savall, filla de Montserrat Figueres i Jordi Savall, oferirà una selecció de peces de la tradició medieval europea amb arranjaments per a diverses veus i, a més, incidirà en la part instrumental. Junt a Petter Uldman va crear en 2009 el conjunt Hirundo Maris, especialitzat en música antiga, del Medieval fins al Barroc i en la creació pròpia.

La directora i coordinadora de la programació, Mara Aranda, destaca «la gran responsabilitat i compromís per seguir mantenint la programació del centre en esta difícil etapa per al manteniment del món de la cultura i els concerts amb assistència de públic».

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, manifesta que tenir un Centre d’Investigació i Interpretació de Música Medieval representa «un luxe per a un ens com el Monestir, que ha passat de ser un símbol dels escàndols protagonitzats per anteriors governs a ser una referència cultural de qualitat». El primer edil del municipi valora molt positivament una iniciativa com aquesta i agraeix «la decidida voluntat de la prestigiosa cantant Mara Aranda i l’esforçat treball del president de la Mancomunitat de la Valldigna, Josep Antoni Alberola».

A més, el Monestir de la Valldigna acollirà cada mes una actuació programada pel CIMM. El 3 d’octubre serà el torn d’Al Maqam, qui interpretarà «Romance andaluz», i el 7 de novembre continuaran Paloma Gutiérrez i Manuel Vilas amb «Chantador de joi d’amor». Begoña Olavide tancarà la programació el 5 de desembre amb «Toques en el tiempo: cantos de judíos, musulmanes y cristianos».