• Inici
  • Actualitat
  • Finalitza la segona fase de l’enllumenat de la Mesquita de la Xara

Finalitza la segona fase de l’enllumenat de la Mesquita de la Xara

ermita 2

Finalitza la segona fase de l’enllumenat de la Mesquita de la Xara

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha finalitzat la segona fase de l’enllumenat de la Mesquita de la Xara. Esta intervenció completa la primera fase, que es va acabar en octubre de 2018 i que pretén portar llum a l’ermita amb l’objectiu de realitzar activitats de tipus cultural i acadèmic. Les obres han estat executades per l’empresa del municipi, Electromat.

Esta segona fase, que acaba de finalitzar, va estar adjudicada a l’esmentada empresa per un valor de 43.968 euros, una quantitat que prové majoritàriament d’una subvenció de la Diputació de València. L’obra ha hagut d’estar autoritzada per la Direcció General de Patrimoni, ja que està fent-se a escassos metres del Monestir de la Valldigna, fet que ha obligat a dur a terme una cata arqueològica i, a més, col·locar unes lluminàries autoritzades per la Conselleria de Cultura.

A partir de setembre començaran les obres de finalització de la línia i de connexió de la xarxa a la Mesquita de la Xara. Esta darrera fase s’executarà amb recursos de l’Ajuntament de Simat.

Amb esta intervenció es compleix, segons l’alcalde del municipi, “un dels objectius tant de l’anterior equip de govern com l’actual, a fi de donar-li un ús cultural a un dels edificis més emblemàtics del nostre patrimoni cultural”.

ermita ermita 3