Dia Mundial del Medi Ambient

medi ambient

Dia Mundial del Medi Ambient

L’any 1972 es va realitzar a Estocolm (Suècia) la gran conferència sobre les qüestions relatives al medi ambient, una acció que suposà un punt d’inflexió per al desenvolupament de les polítiques mediambientals internacionals. El 15 de Desembre d’aquell mateix any, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar dues resolucions: la primera, designar el 5 de Juny com a Dia Mundial del Medi Ambient; la segona, crear el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) com un organisme especialitzat en tractar els temes ambientals.

Al llarg de quatre dècades, organitzacions i milions de persones han intentat conscienciar a la població per revertir aquest sistema neoliberal i devorador de recursos envers un altre més sostenible i ecològic capaç de millorar el medi ambient i el nostre benestar. Per tant, hem de reflexionar i assumir que estem exhaurint els recursos naturals, que no són infinits; que l’escalfament global està empitjorant i causant greus problemes a la capa d’ozó; que s’està extingint la biodiversitat i que creixen les malalties, com hem pogut comprovar aquest any amb el COVID-19.

El temps de confinament ens ha fet reflexionar i valorar la importància que té la cura i respecte pel medi ambient. Així doncs, encara queda molt de camí per fer i cal també la nostra implicació per millorar el nostre entorn i fer possible un planeta més sostenible i lliure de contaminació.

REGIDORIA DE MEDI AMBIENT

5b1834f5-0f48-4762-9876-c9a5c4946403