Els més menuts disfruten del seu primer passeig

passeig

Els més menuts disfruten del seu primer passeig

El diumenge 26 d'abril quedarà marcat a la memòria de molts xiquets i xiquetes de Simat de la Valldigna i dels seus pares, ja que després de més de quaranta dies de confinament degut a l'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària del COVID-19 van poder gaudir de la seua primera eixida controlada pel municipi.

Els més menuts van poder estar al carrer durant una hora des de les 9:00 h fins a les 21:00 h a una distància d'un quilòmetre de sa casa per poder correr, passejar, divertir-se o jugar. D'esta manera, pels diferents carrers del municipi es va poder tornar a sentir la veu dels més menuts o el soroll de les sabates en cada carrera que realitzaven i que, encara que fora per un moment, va comportar que eixos xiquets i els seus pares s'oblidaren de la situació que està vivint el territori i gaudiren de la natura i els paisatges del municipi.

No obstant, es tracta d'eixides controlades i, per això, la Policia Local de Simat de la Valldigna va ser l'encarregada de recórrer durant tot el dia els diferents carrers del municipi per comprovar que es compliren les normes establertes. Van recordar al veïnat que sols pot eixir un adult fins amb tres xiquets, que la distància recorreguda no pot superar el quilòmetre des de casa, sols poden eixir una hora al dia (9:00 h a 21:00 h) i, per últim, cal respectar la distància de seguretat amb la resta de pares i xiquets. Els cossos de seguretat assenyalen que “tots aquells que no complisquen les normes seran sancionats, ja que cal ser prudents per evitar contagis”.

Davant l'excepcionalitat d'esta jornada, la Regidoria de Cultura va proposar a través de les xarxes socials als pares que enviaren fotografies del primer passeig i explicaren quina va ser la seua sensació després d'estar quasi un mes i mig confinats a casa. Molts d'ells van destacar l'energia amb què els seus fills van disfrutar del passeig, l'alegria que manifestaven al seu rostre i, sobretot, van començar a apreciar la llibertat i compartir eixos xicotets moments amb els més menuts.

passeig 2