Guia d’actuació contra la violència de gènere

cartell violència de gènere

Guia d’actuació contra la violència de gènere

L’Ajuntament estableix una serie de recomanacions

La Regidora d’Igualtat, Lucia Bataller, i la Regidora de la Dona, Almudena Donet, amb motiu del Dia de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març, han establert una sèrie de recomanacions per actuar davant un cas de violència de gènere. Ambdues regidories han recalcat que es tracta d’una de les manifestacions més dures de desigualtat entre sexes i han explicat que la violència de gènere no sols es manifesta de manera física, sinó també sexualment, psicològicament i econòmicament.

Per aixó, han assenyalat que és “molt important identificar les primeres senyals”, entre les quals es troba el control, les actituds dominants, la gelosia, l’aïllament social, la manipulació o els insults.

En cas de patir una agressió física, és necessari acudir al Centre de Salut o al Servei d’Urgències de l’hospital més pròxim, indicar la causa de les lesions al personal sanitari i sol·licitar un comunicat facultatiu que ho acredite.

Les dos regidores han recordat que és important denunciar els fets i, sobretot, facilitar de la manera més concreta i completa la informació sobre el succés. A més, és necessari que l’afectada demane un advocat o una advocada especialitzats en violència de gènere amb l’objectiu de rebre assessorament.

Un altre pas important recau en la demanda d’una ordre de protecció per garantir la integritat física i psíquica, tant de la dona com de la seua família. Per aixó, es posa a l’abast de totes les dones diversos contactes d’assessorament especialitzat i gratuït com el Centre Dona 24 h, el telèfon 016, els serveis socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (664 426 955) o l’agència d’igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (664 463 369).

Bataller i Donet han recordat que esta és una lluita que ha de lliurar tota la societat i, per tant, expliquen a la ciutadania que, si coneixen alguna dona que pateix maltractaments, és important “recordar-li que no té la culpa ni és responsable dels fets, que hi ha eixida davant eixa situació i que, sobretot, no està sola”.