• Inici
  • Actualitat
  • Simat i Benifairó prestaran conjuntament el servei de policia local

Simat i Benifairó prestaran conjuntament el servei de policia local

logo 1 simat 14 x 16

Simat i Benifairó prestaran conjuntament el servei de policia local

Es tracta de la primera experiència d’estes característiques que es porta a terme a la Safor

31.01.2020. Els Ajuntaments de Simat i Benifairó de la Valldigna van celebrar el passat dijous 30 de gener la primera comissió per acordar la prestació conjunta del servei de policia local en els seus àmbits territorials.

Durant la reunió, integrada pels dos alcaldes dels municipis, els dos caps de la policia local i els dos secretaris municipals, van acordar convocar una comissió informativa i un plenari extraordinari durant els mes de febrer amb l’objectiu de que la corporació local aprove la memòria justificativa i el projecte d’acord de col·laboració. Una vegada resolt este pas, la informació s’enviarà a la Secretaria d’Estat, al Ministeri d’Interior i a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana per obtindre el seu vist-i-plau.

La constitució de l’associació dels municipis per a la prestació conjunta d’este servei està regulada per la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat, en el cas de que dos municipis siguen limítrofs, no disposen de recursos suficients i la suma de les seues poblacions siga inferior a 40.000 habitants.

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, destacala importància d’esta prestació conjunta, ja que «tant la seguretat ciutadana com la viària constitueixen pilars bàsics de la societat i eleven la qualitat de vida de la ciutadania a través d’este servei».

Els tràmits per a dur a terme este projecte es van iniciar en gener d’este any, quan ambdós plenaris municipals van aprovar per unanimitat la prestació conjunta.

Es tracta de la primera experiència d’estes característiques que es desenvolupa a la comarca de la Safor, tot i que ja s’havien fet algunes semblants a la Comunitat Valenciana com és el cas de Cox i Granja de Rocamora.