Reciclar roba a Simat té premi

logo 1 simat 14 x 16

Reciclar roba a Simat té premi

El consistori rep 550 euros per reciclar 6.875 quilos

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha obtés 550,04 euros per reciclar 6.875 quilos de roba durant el 2019 gràcies a una iniciativa duta a terme per l’empresa Texlimca SA, que premia als municipis que reciclen roba amb 0,08 euros per cada quilo depositat. Així, el municipi se situa per damunt de la mitjana de la resta d’entitats superant els 1,98 quilograms per habitant en un any.

Texlimca SA té com a objectiu disminuir la quantitat de residus urbans que van al contenidor de la fracció resto, és a dir, el lloc on es depositen les restes que no van a cap altre contenidor, i, per altra banda, que cada veí estalvie en la taxa de reciclatge. D’esta manera, Texlimca SA es compromet amb tots els municipis en els quals es desenvolupa el servei de recollida selectiva aportant una ajuda econòmica al consistori per cada quilogram de roba i calçat depositat.

La roba depositada és reutilitzada o reciclada segons les condicions en què es troba i, si no és possible cap d’estes dos accions, es destina a la valorització energètica per a que s’utilitze com a combustible o fuel.