Discurs dels Reis d'Orient a Simat

reyes

Discurs dels Reis d'Orient a Simat

Xiquetes i xiquets de Simat, bona vesprada. Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar, i els seus patges, agraïm la vostra acollida i vos manifestem la nostra satisfacció per tornar a este meravellós poble al qual li tenim un especial afecte. Simat és, per a nosaltres, un poble màgic. I màgica és també esta nit que compartim amb tots vosaltres.

Sou bona gent. Teniu sort de viure en un poble com Simat, un poble acollidor i solidari. Sou afortunats per viure en llibertat amb l’afecte i l’estima de totes les persones que vos envolten: els vostres pares i mares, germans i germanes, familiars i col·legues. Hui volem ser còmplices de la vostra alegria i il·lusió.

Per desgràcia, hi ha altres xiquets i altres xiquetes, en altres llocs, alguns d’ells ben prop de nosaltres, que no podran gaudir d’una nit com esta. Xiquets i xiquetes víctimes de la crueltat de la guerra, de la foscor de l’exili; víctimes de la perversitat, de l’abús, de la misèria, de la por i de la fam.

Potser un bon nombre d’eixos xiquets i d’eixes xiquetes hagen perdut la il·lusió per no poder tindre a les seues mans, hui, un joguet. Potser perden tota esperança a ser i viure com vosaltres. Potser perden la vida, d’una manera injusta i tràgica, en les aigües de la mar, baix el foc d’un bombardeig salvatge o davant un mur de formigó. A ells expressem la nostra fraternal solidaritat.

Xiquetes i xiquets de Simat, vosaltres representeu l’esperança d’un món millor. Un món en pau en què els sers humans hem de d’unir-nos per salvar el nostre planeta de les guerres, de la pobresa i de la degradació del medi ambient. Eixa és la proposta, valenta i decidida, a la qual ens convida Greta Thunberg, la xiqueta sueca que ha promogut el moviment “Divendres pel Futur”, protagonitzat per estudiants de tot el món.

Confiem en vosaltres perquè pugueu construir un futur digne, en pau i llibertat, respectuós amb la naturalesa. Sou l’esperança d’aquells xiquets i xiquetes que no tenen un joguet, una casa on poder viure, un tros de pa per alimentar-se, una oportunitat per a buscar una vida millor o tindre simplement una vida digna.

Vos portem una llavor de pau, llibertat i solidaritat per poder-la sembrar i escampar pertot arreu. Vos portem la primavera en ple hivern, la màgia que construeix l’escenari dels nostres somnis.

Xiquetes i xiquets, simaters i simateres, gràcies per rebre’ns en esta nit màgica. Un bes ben fort per a totes i per a tots. Que tingueu salut. Feliç any!