• Inici
  • Actualitat
  • Manifest del grup Treballant per la Igualtat amb motiu del 25N 2019

Manifest del grup Treballant per la Igualtat amb motiu del 25N 2019

pjs

Manifest del grup Treballant per la Igualtat amb motiu del 25N 2019

Els integrants del grup Treballant per la Igualtat, conformat pels ajuntaments dels municipis del Partit Judicial de Sueca (Albalat, Benicull, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà, Riola, Sollana, Sueca, Benifairó, Tavernes i Simat de la Valldigna , així com el Jutjat, Oficina d'Atenció a les Víctimes, Policia Local i Guàrdia Civil, Col·legi d'Advocats de Sueca i Mancomunitat de la Ribera Baixa) ens veiem, un any més, obligats a sumar la nostra veu contra el terrorisme masclista que maltracta, viola, assassina i colpeja les dones. La violència masclista és la principal causa de mort  entre les dones de 15 i 44 anys, superior a la suma de les morts provocades pel càncer, la malària, els accidents de trànsit i les guerres.

Per això, la lluita contra la violència de gènere requereix d'una implicació total de la ciutadania. Les lleis sempre són condició necessària en una democràcia, d’ahí la seua validesa i la nostra obstinació per millorar-les i complir-les. Si bé és cert que són condició necessària, també ho és que no són suficients. La igualtat entre homes i dones no s'aconseguirà per decrets, sinó per la implicació total i radical de la ciutadania. Tot esforç per erradicar la violència de gènere ens sembla poc.

En aquest dia reivindicatiu, de presa de consciència, de visibilitzar allò que ens queda per fer, desitgem manifestar el valor de condemnar cada dia i sense objecció els homes masclistes, violents, maltractadors, assassins..., els quals no tenen cabuda en la nostra societat. L'obstinació, l'esforç i l'energia ha de centrar-se en les víctimes directes i indirectes: les dones, així com els seus fills i filles.

La violència de gènere és filla d'un silenci que cal trencar: en l'àmbit familiar, la comunitat, el veïnat, en els centres educatius... No guardem silenci. No callem. Les víctimes han de saber que no estan soles. I els violents han de sentir la nostra més enèrgica repulsa.

Educadors i educadores, veïns i veïnes, famíliars, personal sanitari, institucions públiques: diguem un no rotund i potent als homes violents. I comencem a construir una ciutadania crítica, compromesa i igualitària.

Finalment, aquests temps de discursos d'odi i negació de la violència de gènere, condemnem als qui pretenen minimitzar o negar una realitat contrastada legalment, èticament, políticament i científicament. També han de sentir la nostra repulsa perquè maltracten i menyspreen l'esforç de tantes persones que considerem aquesta lluita, la lluita contra el terrorisme masclista, un imperatiu democràtic. Tant de bo algun dia aconseguim un món lliure de violència de gènere.

No volem acomiadar-nos sense tornar a reivindicar la immediata posada en marxa del Punt de Trobada Familiar, que després de quasi un any d'estar les obres concloses segueix sense habilitar-se, així com la creació d'un nou Jutjat al Partit Judicial exclusiu per a violència de gènere, petició que es va realitzar ací mateix ara fa un any i que va ser recolzada a posteriori pels plenaris municipals de les localitats que conformen el partit judicial.