• Inici
  • Actualitat
  • Manifest del 25 N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Manifest del 25 N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

25 n cartell

Manifest del 25 N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i manifesta tot el seu suport a les víctimes, treballant, a més, des del consistori per construir un món més just i igualitari.

Per aixó, condemnen qualsevol tipus de violència, ja siga física o psicològica, i alcem la veu per totes aquelles dones que han sigut silenciades després d’haver patit una situació semblant amb la finalitat de que no es produisca cap víctima més.

Cal tenir en compte que estes violències tenen el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema patriarcal present a totes les estructures de la societat. D’esta manera, esta data, i la resta de l’any, han de servir per a reflexionar i renovar els esforços per part de totes les institucions polítiques i socials.

Així, l’Ajuntament de Simat s’ha sumat al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere Masclista seguint les línies estratègiques desenvolupades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Per aixó, el consistori:

1. Manifesta un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per la violència de gènere i es compromet amb les víctimes.

2. Exigeix al Govern de l’Estat que desenvolupe la legislació necessària per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones, reconegudes al Conveni d’Istanbul.

3. Demana al Govern de l’Estat el desenvolupament dels Pressupostos Generals de l’Estat amb perspectiva de gènere.

4. Declara el seu compromís de fer, de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat, una política prioritària i transversal a través d’accions municipals que han de tindre un caràcter pedagògic i transformador.

5. Insta al Consell de la Generalitat perquè s’adrece al Congrés per exigir que s’accelere l’aplicació del Pacte d’Estat per part de la Comissió Permanent no Legislativa al Congrés.

6. Facilita tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista i, a més, no subvencionarà actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari.

7. Reclama a la Conselleria de Justícia, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial que intensifiquen les tasques de formació dels membres de la Judicatura i que revisen els protocols d’actuació.

8. Declara el terme municipal com un espai contra la tracta de persones i fomentarà campanyes per lluitar contra esta greu violació dels drets humans.

9. Es compromet a incloure l’ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu perquè siga coeducador.

Animem a tot el veïnat que se sume a les nostres paraules i condemne qualsevol tipus de violència perquè entre tots podem fer un món millor.