Comença el curs escolar 2018-2019

alcaldeDilluns, 10 de setembre de 2018, començà el curs acadèmic a Simat amb un nou repte per a la comunitat escolar, de la qual forma part l'Ajuntament: renovar el compromís en la millora de la qualitat de l'educació del nostre alumnat i seguir la línia d'adequació i modernització de la infraestructura del centre.

L'escola no només és un lloc on s'acudeix per adquirir coneixements, sinó que representa un primer pas per a afrontar el futur amb alguna garantia. A l'escola es prepara per a la convivència, es forma en valors i s'orienta per ajudar a construir un món millor, més lliure, més just, més solidari, inclusiu i igualitari.
Des de l'escola es comença a compartir, a participar, a tindre consciència d'allò que s'adquireix amb l'estudi, l'aprenentatge. Allí se'ns assigna una responsabilitat com a persones que formem part d'una comunitat humana, i és precisament eixa responsabilitat la que ens compromet a ser respectuosos amb els altres, amb la diversitat i amb l'entorn urbà i natural.
L'ensenyament i la cultura són elements essencials per a la formació dels sers lliures, per a transformar la societat i per a decidir el nostre destí. No debades, el líder afroamericà Malcolm X ja va asseverar que «l'educació és el nostre passaport per al futur, perquè el demà pertany a la gent que es prepara hui en dia». Salut!

Víctor Mansanet Boïgues