• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna se suma a les manifestacions per la sentència dictada a «La manada»

Simat de la Valldigna se suma a les manifestacions per la sentència dictada a «La manada»

 Contra la violència masclista

Simat de la Valldigna se suma a les manifestacions i concentracions que s’estan produint arreu de tot el país, en contra de la sentència dictada ahir per la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Navarra, per mitjà de la qual es condemna a nou anys «La manada» i no es considera violació els fets ocorreguts al juliol de 2016. En eixa data un grup de cinc subjectes va "abusar sexualment" d'una jove de 18 anys en les festes de San Fermin.

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, en nom del consistori, fa una crida a tots els veïns i les veïnes de Simat perquè acudisquen a la concentració que es farà demà dissabte, a les 17:00h, davant l’Ajuntament, amb la finalitat de mostrar la indignació per la sentència dictada pel tribunal de justícia de Pamplona contra el grup de delinqüents «La manada».
Mansanet declara: «esta sentència produeix repugnància perquè és insuficient, jutja la víctima, claudica davant la violació i confirma l’òptica de la justícia patriarcal». El primer edil simater, demana que es recórrega la sentència i que s’expulse dels seus respectius cossos el guàrdia civil i el militar.
Finalment, considera Mansanet, inconcebible l’actitud d’un dels jutges del tribunal en sol·licitar l’absolució dels cinc criminals de «La manada», així com la declaració feta este matí pel ministre de Justícia, Rafael Catalá, en què considera "molt elevats" els anys de condemna imposats als acusats.