Ambfiteatre: “El teatre és màgia pura i, almenys per a nosaltres, és com una teràpia de desintoxicació”

FB IMG 1524576953928

Ambfiteatre: “El teatre és màgia pura i, almenys per a nosaltres, és com una teràpia de desintoxicació”

La companyia teatral Ambfiteatre arriba a Simat de la Valldigna i, concretament, al CEIP Valldigna, este dissabte 28 de juny amb la seua obra “Estimada Anuchka”, que combina tres històries sobre parelles, on els recels, els rencors, l’amor no exposat i mai correspost es fondran dins d’una nit després d’una boda. Tot i que la seua actuació dura al voltant d’una hora, ells ja fa dies que estan de manera simbòlica al municipi, ja que, des del primer moment, s’han implicat en cada missatge compartit i ens ha ajudat en cada activitat que li hem proposat.

Esta companyia va nàixer al 2014 a Gandia baix la direcció de Pep Lloret per fer un teatre diferent i poder dur les obres fora de la ciutat. En novembre d’eixe mateix any van estrenar la seua primera obra, “Trastornats”, amb la qual van aconseguir el primer premi del Certamen Nacional de Teatre Amateur “Alteatre”, a més d’altres reconeixements.

Tot i això, la vida els va colpejar de manera repentina al 2018 amb la mort del seu company Pep. Eixe any, baix la direcció de Sergi Bono, van estrenar “Estimada Anuchka”, espectacle que compaginen amb les visites teatralitzades al Palau Ducal de Gandia i al monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Tot i que consideren que el teatre no està suficientment valorat, l’entenen com “una vessant artística que utilitzem per contar històries” i, així, aconseguir que “l’espectador ens acompanye al nostre món i puga sentir allò que està experimentant el personatge”. Després de la pandèmia causada per la COVID-19, este grup creia que la cultura augmentaria el seu prestigi, ja que “durant el confinament, els ajuntaments programaven concerts, monòlegs o teatre en línia, però creiem que anem a pitjor”.

A ells els ha afectat “prou” l’estat d’alarma, ja que “teníem l’agenda plena fins a juliol, però vam tindre que suspendre-ho tot”. A més, esta companyia estava preparant un nou espectacle, que esperen estrenar abans de finals d’any. Tot i això, “hem aprofitat per descansar, respirar i agafar forces”, recalquen.

Però, a pesar d’esta situació, agraeixen el suport que reben per part del públic després de cada espectacle, ja que “es queden amb ganes de més, posat que no esperen eixe final”, tot i que reconeixen que “eixa és la màgia del teatre: sorprendre a l’espectador”.

Abans d’iniciar l’espectacle, els intèrprets intenten concentrar-se en el personatge que van a interpretar i, moments abans d’eixir a l’escenari, “fem com un crit conjunt d’ànim per motivar-nos”. Una vegada finalitzada l’actuació, li la dediquen a Pep Lloret, ja que “va ser un dels principals culpables de la formació de la companyia” i recalquen que “encara que la seua mort ens va afectar molt, també ens va servir per motivar-nos i seguir endavant”.

Ambfiteatre es deixa la pell en cada espectacle, ja que, per a ells, “el teatre és màgia pura” i, per això, animen a tots aquells que volen dedicar-se a este ofici, ja que “moltes vegades, és com una teràpia de desintoxicació”. “Quan has tingut un dia complicat, els assajos fan que desconnectes i, per això, animem a tota la gent que té curiositat a que hoprove, ja que el sabor serà tan meravellós, que no podran deixar-ho”, conclouen. Ells no ho saben, però segur que la seua estima per esta professió despertara eixa màgia entre algun dels assistents i, sobretot, trauran un somriure a tots els presents.

 

FB IMG 1524577187185 FB IMG 1524577218078 FB IMG 1524577235294 FB IMG 1524577242777 FB IMG 1524577250345 FB IMG 1524577267949 FB IMG 1524577295311